реклама

реклама

Черкаською місцевою прокуратурою направлено до Черкаського районного суду Черкаської області обвинувальний акт, стосовно особи К., яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України, а саме - в самовільному зайнятті земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику.

1465389680-8941

Директором сільськогосподарського товариства в період часу з 08 серпня 2018 року по 24 вересня 2018 року, з метою отримання прибутку за рахунок обробки землі та вирощування сільськогосподарської продукції, всупереч ст. ст. 116-126 Земельного кодексу України, які регламентують набуття і реалізацію права на землю, маючи єдиний корисливий мотив, діючи умисно, вчинено самовільне зайняття земельної ділянки площею 119 га, яка розташована в адміністративних межах Байбузівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, яка перебуває у власності держави у вигляді розорювання та вирощування врожаю сільськогосподарських культур на вказаній вище земельній ділянці без відповідного рішення органу виконавчої влади про передачу їх у власність або надання у користування (оренду).

За результатами проведення судової експертизи з питань землеустрою сума розміру шкоди, заподіяної власнику внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки площею 119 га складає 226380 грн.

Крім того, Черкаською місцевою прокуратурою заявлено цивільний позов у вказаному кримінальному провадженні на суму 226380 грн. та з метою забезпечення останнього накладено арешт на сільськогосподарську техніку зазначеного товариства.

Довідково: за вчинення вказаного злочину загрожує покарання у виді арешту на строк до шести місяців.

Про це інформує прес-служба Черкаської місцевої прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Перехожий 28.05.2019 22:18
Ну і що він там нажив в період з 08 серпня 2018 року по 24 вересня 2018 року. Видно землю обіцяли, він озимі засіяв, на хабар грошей не залишилося. А тут і хлопці з кайданками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100