Відповідно до європейської методики – на сім років –розроблятимуть «Стратегію розвитку Черкаської області на 2021 – 2027 роки». Також буде розроблено план її реалізації – на 2021 – 2023 роки.

Пресконф

Про це йшлося під час сьогоднішньої пресконференції в облдержадміністрації.

– Найближчі 5-7 років, на жаль, не буде можливості реалізувати все задумане. Тому треба робити пріоритизацію. Стратегія покликана розставити такі пріоритети, – пояснив виконувач обов’язків голови ОДА Тарас Висоцький.

А директор Департаменту регіонального розвитку ОДА Роман Карманнік додав, що сконцентруватися планується передусім на розвитку «сильних сторін регіону». Проте, про які саме сторони ідеться, в обласній владі воліють поки що не говорити, адже це має стати предметом масштабного дослідження.

Декларується, що розробка стратегії відбуватимуться із широким залученням представників науки, бізнесу, громадськості, органів місцевого самоврядування та влади. Загалом до робочої групи ввійшло 79 осіб. Робоча група працюватиме у форматі фокус-груп за певними напрямками. Здійснюватимуть також анкетування представників бізнесу, науки, органів місцевого самоврядування, громадськості, аналізуватимуть статистику. Крім того, планується оголосити збір проєктних ідей по всій території області.

Наразі вже створено керівний комітет, який координуватиме процес розробки.

Учасники пресконференції наголосили на особливій важливості формування нових форм і каналів співпраці між бізнесом, наукою громадськістю і владою в різних варіаціях.

Дізнатися про хід розробки стратегії та взяти участь у процесі можна, зайшовши на ЦЕЙ САЙТ.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 ПЕТРЕНКО 26.06.2019 16:47
Вся ця стратегію не хай собі забере Тарас на "Нашу Рябу", адже сьогодні Кабміном погоджена кандидатура Ігоря Шевченка на прсапду голови Черкаськоі ОДА...До речі, дійсно товариша Михайла Мушіяки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Реальність 26.06.2019 14:28
Цих стратегій уже стільки розроблялося, що їм немає й ліку. Суцільні різнокольорові бульбашки і викинуті на вітер гроші і змарнований час.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 правда 26.06.2019 13:16
туфта
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Гвоздь 26.06.2019 13:13
Що цей Тарас витиворяєєє і навіщо це все, якщо сам навписав сьогодні що через 2...3 тижні буде призначена інша особа на посаду очільника області, а він пакуєх речі на "Нашу Рябу"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100