Двох фігурантів організації вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка суд відпустив із черкаського СІЗО. Таке рішення озвучили 26 червня у районному суді Городища.

Суд Про це пише журналіст Сергій Радченко в номері газети «Вечірні Черкаси» від 3 липня.

Роман Недибалюк та Віктор Горбенко тепер перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом. Їх підозрюють у викрадені загиблого журналіста. Позиція суддів викликала в присутніх у залі активістів обурення.

– Далі буде оскарження запобіжного заходу для тих, хто лишається поки під вартою, – пояснює активіст й товариш Сергієнка Олег Собченко. – Це ймовірні кілер та організатор угрупування. Віднедавна такі речі оскаржуються. Тобто зараз, аби себе розвантажити, апеляційні суди будуть відпускати обвинувачених у серйозних злочинах... Просто тепер суддям, у своїх корупційних рішеннях, є на що опертися. Перед судовим засіданням у мене було відчуття якогось підступу, але щоб аж так... Адже нічого ж не змінилося у підозрюваних. Два місяці тому термін тримання під вартою продовжили, а тут випустили раптом.

Минулого засідання суддя потрапила в скандал. Вона на загал розкрила співпрацю підозрюваного зі слідством. Той нібито мав викрити своїх спільників. Собченко вважає такий вчинок навмисним.

– Те, що підозрюваний лишався під вартою, певним чином спонукало співпрацювати зі слідством, – міркує активіст. – А зараз ця можливість зруйнована. Тепер він під загрозою, бо його стало легше вбити, як ненадійну ланку. До того ж відчуватиме, що його не захистить прокурорська система. У цій справі вже є один підозрюваний, якого, швидше за все, вже немає в живих. Або ж замовник убивства Сергієнка дасть підозрюваним по валізі грошей, аби вони зникли за кордоном. Для цього треба буде, аби й ті двоє теж вийшли на волю. Щодо судді, який розголосив про співпрацю підозрюваного зі слідством, ДБР зареєстрували провадження. Та вони поки не поспішають щось робити з цим. Хоча розслідування може бути проведене за півгодини.

Поки судді не оголосили підозру, вона буде й далі розглядати справи. Що стало підставою випустити Недибалюка й Горбенка з-під варти, на засіданні не було оголошено. Зараз вони перебувають у своїх оселях в Києві. Після суду на них надягли браслети для відстеження пересування.

Попередній раз Городищенський райсуд заборонив всім чотирьом підозрюваним вийти із СІЗО. Служителі феміди вважали, що обвинувачені можуть втекти від правосуддя.

Нагадаємо, 5 років тому 58-річного Василя Сергієнка викрали з дому в місті Корсунь-Шевченківський. Через добу після зникнення чоловіка знайшли у лісі мертвим. Перед смертю його катували. На тілі журналіста нарахували 19 ран від ножа. Окрім цього, його душили та ламали ребра. У травні 2017 року правоохоронці затримали ймовірного організатора злочину Вадима Мельника. У 2014 році він працював начальником охорони у нардепа від Черкащини.

Василь Сергієнко з 2009 року жив у Корсуні. Народився й тривалий час жив у Запоріжжі. Працював на обласні та столичні видання.

реклама

Коментарі  

 
+5 #7 язон 05.07.2019 09:33
Убийцы должны БОЯТЬСЯ выйти на свободу. ПРОДАЖНЫЕ СУДЬИ ДОЛЖНЫ БОЯТЬСЯ выносить неправосудные решения. Новая власть, в лице потерявших страх продажных судеек, вернула Украину ко временам торжества беззакония. Защитить закон и справедливость может только сам народ. Если ВЫ не пошевелите пальцем, чтобы остановить убийц сегодня - завтра они придут к ВАМ и ВАШИМ близким!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 стабилизец 05.07.2019 07:49
Цитую Правдоруб:
А де ж кухарчук - ні справ ні слів... Вс*вся......

на всякий случай. зачэм с будущим коллегой Бо... отношения портить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Черкасчанин 05.07.2019 07:48
Цитую Правдоруб:
А де ж кухарчук - ні справ ні слів... Вс*вся......

Диме некогда.У него выборы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Арнаут 05.07.2019 00:27
Кухарчуку некогда, у него борды и палатки по городу стоят.
Сам Дмитрий ездит на Nissan Qashqai (*******), а куратор его палаток ездит на Toyota Land Cruiser (*******)
Даже не знаю, плохо это или хорошо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Правдоруб 04.07.2019 20:28
А де ж кухарчук - ні справ ні слів... Вс*вся......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 ??? 04.07.2019 15:21
Нацкорпус вже не проти?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Іра 04.07.2019 14:40
Суди - то морок! Цікаво як судді сплять після того як відпускають убивць?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100