Городищенський районний суд призначив пом’якшене покарання жителю Київської області, що в жовтні 2018 року через перевищення швидкості на смерть збив чоловіка на візку, пише сайт «18000».

візок-1024x405

Інцидент стався 6 жовтня 2018 року в с. Скотареве Шполянського району. Солдат-контрактник Нацгвардії України, керуючи автомобілем  іноземної реєстрації “Volkswagen Т-4”, наїхав на чоловіка в інвалідному візку, що рухався в попутному напрямку. Після вчинення ДТП винуватець покинув місце аварії, залишивши біля потерпілого двох пасажирів своєї автівки, які в подальшому посадили його в візок і теж зникли з місця злочину. Унаслідок завданих травм постраждалий помер у лікарні.

За інформацією правоохоронців, на час скоєння наїзду кермувальник рухався зі швидкістю 70 км\год, що перевищує максимально дозволену швидкість руху транспортних засобів у населеному пункті – 50 км/год.

Таким чином, чоловіка було обвинувачено в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть) та ч.1 ст.135 (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані…) КК України.

У судовому засіданні потерпілий свою вину визнав. Також чоловік відшкодував сім’ї потерпілого моральну шкоди у розмірі 250 тисяч гривень.

Батько померлого у суді заявив, що претензій до обвинуваченого не має та не наполягає на позбавленні його волі.

Згідно з вироком суду, унаслідок каяття, відшкодування моральної шкоди та позитивної службової характеристики суд призначив чоловікові покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки, звільнивши його від відбування основного покарання та призначивши 3 роки іспитового терміну зі збереженням військового звання.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 юра 10.07.2019 15:06
Немає людини немає проблеми... Як батьку не соромно, жах :oops:
Перевищив швидкість, втік з місця події, а йому залишають звання і прощають. Таких суддів на гіляку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100