реклама

реклама

Останнім часом черкащани почали активно цікавитися екзотичною зеленню. Її насіння купують для висівання на власних городах. Беруть, зокрема, насіння руколи, огіркової трави, фенхелю, анісу.

Однак, як розповідає газеті «Нова Доба» головний агроном ВАТ «Сортове насіння» Любов Горєлова, необхідно зважати на кліматичні особливості регіону, адже не всі заморські рослини приживуться у відкритому ґрунті.

Також, за її словами, неабиякий попит має насіння голландських гібридів. І недарма: рослини дають високі врожаї, калібровані смачні плоди. З одного куща помідорів можна зібрати 50-60 кг урожаю за сезон. Таке насіння коштує дорожче, але ціна виправдовує себе.

Як стверджує Любов Горєлова, головне – купувати насіння в спеціалізованих магазинах, що мають усі дозвільні документи та ліцензії на продукцію. Не варто спокушатися низькими цінами стихійних торгівців.

Щоб уникнути марної витрати коштів та безрезультатної праці, потрібно звертати увагу на упаковку: на кожній повинні бути зазначені назви культури й сорту, відомості про виробника, вага або кількість насіння, відмітка про відповідність ДСТУ та про перевірку на схожість.

Обираючи сорт, слід визначитися, майбутня рослина має бути високо- чи низькорослою, урожай – раннім чи пізнім, споживатиметься свіжим, для закатування чи тривало зберігатиметься. Консультанти в насіннєвих магазинах порадять сорт, що відповідатиме вимогам.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100