Сьогодні в Черкаському обласному художньому музеї презентували два каталоги минулорічних фестивалів: другого фестивалю сучасного мистецтва та графічного дизайну «Три крапки» та четвертого міжнародного фестивалю сучасного мистецтва «Его».


Щоб презентувати останній, до Черкас приїхав організатор та засновник фестивалю, французький художник achot achot (Ашот Ашот – ред.).

– У каталогах розміщені усі роботи учасників. Надруковані ці видання для того, щоб про захід залишилася згадка. Особливої історичної цінності це видання набуває ще й завдяки тому, що це перший міжнародний фестиваль сучасного мистецтва в Черкасах, – пояснив художник. – І те, що наступний фестиваль пройде також у Черкасах восени, ще раз доводить, що такі презентації є дуже потрібними.

Куратор обох фестивалів, черкаський художник Володимир Яковець вважає, що Черкасам потрібно працювати, щоб закріпити такий успіх.

– У фестивалі «Его» брали участь художники 16 країн. У нашому місті, на жаль, дуже мало художників, які займаються сучасним мистецтвом, оскільки більшість із них доволі консервативні.

Каталоги фестивалю «Три крапки» надруковані тисячним тиражем і будуть розповсюджені між обласними бібліотеками країни та навчальними закладами, що мають дизайнерський та мистецький профіль.


Наклад каталогу фестивалю «Его» – декілька сотень, тому він залишиться на згадку лише учасникам та організаторам заходу.

Довідка

Фестиваль сучасного мистецтва та графічного дизайну «Три крапки» проходить раз на два роки. Другий фестиваль тривав із 13 жовтня по 13 листопада 2011 року. Мета заходу полягає в тому, щоб засобами візуального мистецтва висвітлити проблеми самовизначення нації та збереження її здоров’я.

Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «Его» започаткував у 2004 році французький художник achot achot. Уперше виставка пройшла у Франції (Париж), потім – у Колумбії і знову у Франції. Учетверте фестиваль пройшов у 2011 році в Черкасах. Цієї осені міжнародний фестиваль знову проходитиме в Черкасах.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100