реклама

реклама

68642333_717468645343707_2727944707073114112_n На початку 2019 року в Черкасах розпочала роботу громадська організація «Ветерани війни «Захисники України», яка поставила своєю ціллю допомогти місцевій владі працювати більш ефективно на задоволення потреб мешканців громади. Організація займається питаннями безпеки в громадах, національно-патріотичного виховання молоді та захистом прав ветеранів. Питання досить складні та амбіційні, проте ветерани налаштовані дуже рішуче.

«Маючи бойовий досвід та навички з організації заходів безпеки, ми вирішили займатися питаннями безпеки на рівні громади. При цьому ми активно залучаємо місцевих ветеранів з громад до участі у формуванні безпеки та допомоги мешканцям громади», - говорить голова організації Сергій Очеретній.

Вже на сьогодні ветерани з міста Умані та Чигирина активно долучилися до нашої ініціативи та впроваджують заходи з безпеки у своїх населених пунктах. Наша ж організація надає допомогу у правильному оформленні документів та організації систем безпеки на рівні їхніх громад. Інші ветеранські об’єднання та місцева влада, спостерігаючи за прогресом в проекті, уже зацікавилися та проводять консультації з нашою організацією щодо впровадження ініціативи у своїх громадах.

– Як ви реагуєте на виклики безпеки у м. Черкаси?

– Ми готові долучатися до будь-яких обговорень та консультацій з міською владою і поліцією. Головне, щоб влада хотіла нас почути. Загалом в Черкасах ми створюємо громадське формування з охорони громадського порядку, в рамках якого будемо допомагати поліції і її діяльності. Формування складається з ветеранів АТО, втім, ми запрошуємо приєднатися до нашої ініціативи всіх небайдужих громадян. Громадське формування з охорони громадського порядку є лише частиною системи безпеки громади, що ми пропонуємо до впровадження в громаді. Наразі обговорюються необхідність встановлення систем відео нагляду, проведення заходів з екологічної безпеки, безпеки дітей та одиноких громадян, – каже керівник проектної діяльності організації Тарас Щербатюк. – Маючи в арсеналі громадські формування, мешканці громад зможуть себе відчувати  безпечніше як під час масових заходів, так і в темну годину дня. Ветерани як ніхто зможуть навести порядок у населених пунктах.

Слід також зауважити, що нині на державному рівні розпочали роботу над питаннями безпеки в громадах. Держава готова надавати допомогу зі створення «Центрів безпеки» і визначила це одним із пріоритетних своїх напрямків.

Іншим нашим напрямком роботи є національно-патріотичне виховання молоді.

Як розповів «Прочерку» доброволець АТО, керівник напрямку з виховання молоді в організації Олександр Бородієнко,  проведено аналіз місцевих програм та виявлено досить багато прогалин у даній роботі зі сторони органів місцевої влади.

– Варто зазначити, що місцевою владою таки приймаються програми з національно-патріотичного виховання молоді. Але це більше схоже на фізкультуру чи на культурний напрямок. Наприклад, може йти мова про створення тематичної фотозони, прибирання парків біля пам’ятників, є вишколи і рукопашний бій. Але останнє більше має стосуватись військового виховання. Якщо ж говорити про патріотичне виховання, то тут треба врахувати цінності нашого краю, зокрема, можемо говорити про трипільську культуру, козаччину, літературну спадщину. Саме такий комплекс завдань я і поставив собі розробити, – каже Олександр Бородієнко. – Щоб діти розуміли, що наш край мав важливе значення для розвитку всієї України.

Ветерани та волонтери кажуть, що мають спільну мету та спроможні виконати будь-яке поставлене завдання.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100