реклама

реклама

Між селами Шевченкове і Будище Звенигородського району височить велетень-вітряк – єдиний, що зберігся із двадцяти восьми, які діяли у Керелівці за часів дитинства Тараса Шевченка.

4

Навесні цього року негодою було пошкоджено вітрила млина, якому, за словами фахівців, вже понад 200 років. Звенигородські лісівники відгукнулися на прохання про допомогу та відновили історичну пам’ятку, яка має надважливе значення в культурно-історичному надбанні краю. Власними силами лісівники відремонтували два пошкоджених вітрила та реставрували два інших.

За словами генерального директора Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» Людмили Шевченко, звенигородські лісівники вже не вперше приходять на допомогу у відновленні та збереженні історичних пам’яток.

«Це надзвичайно важливий об’єкт, що наближає нас до часів життя Тараса Шевченка. Окрім того, маємо можливість більш детально розповідати нашим екскурсантам про ремесло, яке на сьогодні вже втрачено. Тож ми раді, що і місцеве населення, й відвідувачі нашого краю матимуть змогу бачити відновлений вітряк – за це щира подяка звенигородським лісівникам», –зазначила Людмила Шевченко.

Окрему подяку від керівництва району за відбудову і реставрацію пам’ятника культури «Млин» в селі Будище та в цілому за принципову державницьку позицію і активну участь в житті та розбудові району отримав колектив державного підприємства «Звенигородське лісове господарство» на чолі з директором Анатолієм Проценком.

Голова Звенигородськоої районної ради Володимир Кучер провів зустріч з трудовим колективом Звенигородського лісгоспу, подякував керівництву і працівникам та вручив відзнаки. Подяками районної ради нагороджено: Михайла Дем’янова – начальника лісопромислового комплексу, Віктора Пономаренка – механіка лісопромислового комплексу, Віталія Погоріла – верстатника деревообробних верстатів цеху переробки деревини лісопромислового комплексу, Володимира Борщенка – столяра цеху переробки деревини лісопромислового комплексу, Костянтина Красовського – верстатника деревообробних верстатів цеху переробки деревини лісопромислового комплексу, Сергія Шевченка – електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування нижнього складу лісопромислового комплексу, Юрія Колеюка – столяра цеху переробки деревини лісопромислового комплексу.

Директор держлісгоспу Анатолій Проценко щиро подякував за відзнаки, наголосив на тому, що підприємство має гарні напрацювання в питаннях ведення лісового господарства, всі структурні підрозділи забезпечені необхідним обладнанням, створені гарні умови праці для трудового колективу. Лісгосп працює і розвивається, а ще підприємство є соціально спрямованим, адже завжди бере активну участь у житті громади та допомагає добрими справами.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100