реклама

реклама

Близько двадцяти протоколів про адміністративні порушення складено на громадян, які створюють стихійні сміттєзвалища, викидаючи сміття обабіч доріг, на тротуарах та у лісових просіках.


Такими є результати за місяць роботи камер зовнішнього відеоспостереження, встановлених у  місцях несанкціонованих сміттєзвалищ Черкас.

Директор департаменту муніципальної інспекції Ольга Швець розповіла, що з початку року на вулицях та перехрестях Черкас, де постійно фіксується стихійне сміття, було встановлено п’ять комплектів відеокамер, у кожному з яких міститься по дві камери відеоспостереження. Перша – для відеозапису загального плану прилеглої території, друга – для більш детальної зйомки й отримання зображення зблизька.

Усі камери обладнані системою віддаленого доступу до відеореєстратора. Тобто вся інформація подається на комп’ютери інспекторів муніципальної інспекції, які здійснюють перегляд відеоматеріалу в режимі реального часу. А також можуть погодинно, зокрема і вночі, моніторити, що відбувається на кожному з об’єктів.

Як свідчать дані з об’єктів відеоспостереження, найчастіше стихійне сміття викидають рано-вранці, аби пізно ввечері, щойно стемніє.

– Хоча надворі в ці години практично нікого немає, це не означає, що порушника ніхто не побачить. Оскільки відеокамери працюють цілодобово, здійснюючи запис. Тож можна відслідкувати ситуацію на об’єктах в будь-яку годину доби, – зауважила Ольга Владиславівна.

За її словами, комплекти відеокамер були придбані наприкінці минулого року. На це в міському бюджеті було закладено 100 тисяч гривень. Зважаючи на нестійкі погодні умови цьогорічної зими та низькі температури повітря, вирішено було експлуатувати об’єкти відеоспостереження щойно потепліє.

У Черкасах комплекти відеокамер встановлені на вулицях Котовського, Можайського, Енгельса, Фрунзе та Пастерівська. Якщо на цих місцях вдасться вирішити проблеми з накопиченням сміття, то в перспективі об’єкти відеоспостереження «переїдуть» до інших стихійних сміттєзвалищ.

Ольга Швець наголошує, що камери відеоспостереження – чудова можливість зафіксувати безпосередньо факт порушення і наочно побачити, хто це робить. Трапляється, що викидають сміття з автівок. Про їх власників може свідчити, зокрема, зафіксований камерою номер транспортного засобу.

Приміром, на одному з об’єктів було видно, що один і той же чоловік на велосипеді перевозить сміття, викидаючи його обабіч дороги. Інспектор, закріплений за відповідним сектором, виїхав на місце і шляхом опитування сусідів встановив особу порушника та оформив протокол про адміністративне порушення. Ольга Владиславівна нагадує, що за несанкціоноване складування сміття для фізичних осіб передбачено штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень. Тож громадянам значно дешевше буде цивілізовано викинути власний непотріб, скориставшись спеціальними контейнерами для сміття, який є в кожному приватному домоволодінні.

Про це інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Ужасть 20.04.2012 18:58
:-)
А это свидомые черкащане, типа мстят Одаричу...засирая свой родной и цветущий в де**ме город :roll:
Вы еще набережную Днепра снимите... в Дахновку проедьте понаблюдайте....берег Днепра.
ВАРВАРЫ!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 О.ЧУПРИНА 20.04.2012 15:16
Супер перспективна система виховання.Показати фільм дітям,сусідам...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100