реклама

реклама

Вік, стан будинку, протяжність мереж, розмір прибудинкової території та ще низка критеріїв вплинули на формування тарифу на утримання вашого будинку.

інфографіка струтктура тарифу

Пояснив систему формування тарифу в ефірі програми “Вечірній прайм” на телеканалі ВІККА засновник управлінської компанії “Нова Якість” Андрій Бортник.

– У цьому році набрали законної сили зміни до ЗУ “Про житлово-комунальні послуги”. Відповідно до нього, або управлінська компанія, або ОСББ, ведуть перелік витрат по кожному будинку. Беручи участь у конкурсі, ми, на основі тих даних, які надали СУБи, зробили побудинковий розрахунок витрат. Брали до уваги вік, стан будинку, протяжність мереж, які знаходяться у власності мешканців, розмір прибудинкової території та кількість мешканців, на яких розподіляються ці витрати, - пояснює Андрій Бортник.

У старіших будинках, де стан комунікацій та самого приміщення бажають кращого, тариф вищий. Однак, такий розмір квартплати може бути тимчасовим.

– Мешканці сплачуватимуть тільки перший період часу, до того, поки не приведемо у нормальний стан усі комунікації. Останнім часом СУБи не вкладали великих інвестицій у будинки, а тому роботи справді багато. Це як у родині, коли є резерв на випадок певних ситуацій, так і в будинку має бути накопичувальний фонд на випадок виникнення аварійної ситуації, - пояснює Андрій Бортник.

У компанії пояснюють: якщо підняти рівень проплат з 60%, що ми маємо зараз, до рівня 98,5%, як було у СУБах, то ці будинки протягом півроку можуть збільшити розмір накопичувального фонду. Це дозволить у перспективі зменшити тариф і брати лише суму, необхідну на поточне обслуговування.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #7 Звпчайний 28.08.2019 13:05
Шахрайство ось у чому:1)иема узгодженихдокум ентів про об'єм перелік тариф послуг; 2)нако-пичувальниц фонд?3)тариф та габарити прибудинкової 3)тверде і негаьаритне це ж справа ЧСЧ?.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Lilia 27.08.2019 19:02
Багато моїх знайомих відмовляються платити, і за виликогабаритні так само. Проізвол.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #5 Геноссе Борман 27.08.2019 14:00
Так мало того, суд же отменил вето этого ... на решение об отмене тендера. Тоесть, тендер отменен а крысоконторка эта занимается наглым вымогательством !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #4 Василий 27.08.2019 12:37
Это только в Че возможно? Не имея на руках НИКАКИХ документов, я ДОЛЖЕН платить кому то на сторону деньги? Где мой договор, в котором указано "на основании чего...права и обязанности и пр."???
Бондаренко вообще ох***л? Или возомнил что останется на посту вечно?
Я его и раньше не уважал, а сейчас и вообще...опустил в своих глазах ниже плинтуса.
Ганьба мэру Бондаренко!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #3 Геноссе Борман 27.08.2019 11:13
Не платив і платити не буду. Договір не заключали, рішення про тендер сказовано, на підставі чого власне платити? На підставі бажання ... з цим ненажерливим ... грошей на халяву отримати???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #2 Світлана 27.08.2019 09:43
Вже два місяці чекаємо відповіді на питання: " Який розмір нашої прибудинкової території?" В листі попросили точні цифри периметру території. Щось не квапляться з відповіддю ні міськвиконком, ні Бортник. Міськвиконком киває на Бортника, а той мовчить.h
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #1 Черкасчанин 27.08.2019 09:26
Самое ценное слово "в перспективе",что в наших условиях равносильно "никогда"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100