реклама

реклама

Протягом останніх кількох років у ЗОШ № 28 проводили різноманітні заходи з енергозбереження. За кошти міського бюджету були замінені усі старі вікна на склопакети, встановлено індивідуальний тепловий пункт, який дозволяє регулювати подачу тепла в залежності від температури повітря ззовні. Це дозволило значно заощадити бюджетні кошти, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

– Якщо порівнювати три місяці цього року і три місяці 2011, то завдяки енергоощадним технологіям нам вдалося зменшити споживання тепла, заощадивши майже 15 тис. грн., використання електроенергії і води. Загалом економія за три місяці склала близько 25 тис. грн., – розповіла Тетяна Скорик.

Вона зазначила, що у 2011-2012 роках у школі провели заходи з енергозбереження. Так, встановили тепловідбивні екрани за кожною батареєю. На її переконання, це дозволяє зменшити енерговитрати на 5-7%. Також зроблений ремонт сантехніки, замінено 100% зливних бачків, кранів, встановлено два крани для миття рук з фотоелементами. Проведена реконструкція освітлення у рекреаціях школи, завдяки чому у вечірній час можна вмикати автономно тільки одну енергоощадну лампу замість восьми. Придбано і встановлено у роздягальнях біля спортзалу датчики руху, які забезпечують вимикання світла, коли немає дітей у приміщеннях.

За словами Тетяни Скорик, загалом економія у 2011 у порівнянні з 2010 роком склала понад 46 тис. грн.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Оксана Колісник 23.04.2012 10:32
Цитую Микола:
Цифра цікава та ні про що не говорит. Щоб оцінити ефект потрібно ще назвати цифру витрачених на енергозбереженн я коштів!
Дійсно потрібно. І, думаю, що вони будуть чималі. Взагалі енергозбереженн я - річ не дешева, як і все, що адресується майбутньому. Не забуваймо про майбутню економію і, як кажуть, "не вихлюпуймо з водою і дитину"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Микола 22.04.2012 10:37
Цифра цікава та ні про що не говорит. Щоб оцінити ефект потрібно ще назвати цифру витрачених на енергозбереженн я коштів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100