За лічені дні до Дня Сміли, який традиційно відзначається щороку у другу суботу та неділю вересня, міжнародний фольклорний фестиваль «Зорі над Тясмином», відкриття якого було заплановане саме на День міста, залишається під величезним сумнівом.

69770664_489034691897894_3552195132138717184_n

Про це пише у соціальній мережі журналіст Олександр Слєпцовський.

Тема проведення масштабного етнофестивалю у Смілі обговорювалася на рівні Міністерства культури України та деяких підпорядкованих йому структур ще на початку року, а вже на початку травня були прийняті відповідні рішення. За сприяння нардепа Сергія Рудика, який захопився ідеєю проведення цього фестивалю, були виділені фінанси для покриття всього кошторису: два мільйона гривень. Чиновники міністерства запевнили чинного керівника відділу культури Сміли Ірину Бобошко у своїй беззаперечній підтримці та всебічному сприянні в організації та проведенні престижного заходу.

Незабаром до Сміли завітали режисери, які наочно познайомилися з локаціями, де планувалися виступи фольклорних колективів, фахівці висловили свої пропозиції щодо програми, сценарію та іншого. Визначився й головний перелік цих колективів: загалом 23.

Здавалося, все йшло за планом, якби не почалася тяганина з фінансуванням проекту, адже кошторис фестивалю передбачав увесь комплекс: трансфер артистів, їх розміщення, пересування, харчування, друкування різноманітної сувенірної продукції, відповідна реклама тощо.

Як каже Ірина Бобошко, на сьогодні немає нічого, крім купи паперів, які лежать на її столі.

Отже, якщо День Сміли відбудеться за будь-якої погоди й включатиме різноманітну культурну програму власними зусиллями, то проголошений фестиваль «Зорі над Тясмином» досі під питанням. На всяк випадок у відділі культури розроблені два плани святкових заходів: разом із «Зорями» та без них.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100