Ватутінську філію Черкаської медичної академії з цього навчального року офіційно закрили.

120920191020036221233 Про це пише Марина Камінська у виданні «Вісті Черкащини».

Як пояснив депутат Ватутінської міськради Олег Ступник, головна причина закриття закладу – брак студентів. Цьому, очевидно, посприяли також невисока оплата праці медсестри, важкість, ненормованість роботи та інші чинники.

Загалом ватутінці сприйняли закриття філії як особисту трагедію або ще один цвях, забитий у домовину рідного міста. «Нехай це буде на совісті тих, хто планомірно перетворює наше чудове місто на забите злиденне село, все, що вони тут роблять – і закриті дитячі садочки, і закритий медколедж, і, на черзі, закриття лікарні. Заклад випустив дуже багато чудових медпрацівників, за яких не соромно у нашій країні і за її межами. Дякуємо доземно викладачам, які вкладали у свою роботу знання і душу! Дуже жаль, що живемо у такий час… Але є ще Божий суд», − читаємо у коментарях. Або таке: «Щоразу сльози напрошуються, на що перетворили наше любе місто. Медучилище закрили, паспортний стіл закрили, поліції теж нема… Дороги не ремонтують, на клумбах квітів нема. Перераховувати можна довго, тільки від цього нічого не зміниться на краще».

З болем поставились до закриття закладуі колишні викладачі: Валерій Бурій, Ольга Рябченко та інші. «Ватутінське медичне училище – це історія міста, це заклад, який дав медицині сильних грамотних фахівців (за часів Федорченко і Пушенко), це плеяда викладачів-корифеїв, це наша Alma mater, це наша юність, це нові сім’ї у місті. Це наші світлі спогади. Пошана і подяка всім, хто пам’ятає ті часи. Ганьба руйнівникам», − пише одна з педагогів.

До слова, згадуваний заклад засновано 1961 року. У 1968 році було введено в експлуатацію новий студентський гуртожиток на 105 місць. У 1972 році почала функціонувати новозбудована студентська їдальня на 120 місць. З 1993 року в училищі, поряд із навчанням студентів за державним замовленням, було запроваджено платне навчання. До 1998 заклад функціонував як Ватутінське медучилище, потім як Ватутінська філія Черкаського медичного коледжу і, насамкінець, як Ватутінська філія Черкаської медичної академії. Профіль – медична сестра. Форма навчання – денна (на базі 11 класів).

У філії, як уже зазначалось, функціонував комп’ютерний клас, були актова зала, бібліотека, спортивний зал, обладнаний тренажерами та інвентарем. Навчальний процес здійснювався в центральному корпусі та навчальних кімнатах лікувально-профілактичних закладів міста. Практичні заняття з клінічних дисциплін проводились на базі Ватутінської міської лікарні та Звенигородської ЦРЛ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100