реклама
Sucurity Police

реклама

Стосунки міської влади і керівництва реабілітаційно-оздоровчого центру «Астра» міський голова Черкас Сергій Одарич порівняв із ситуацією на базарі.

– Ви приходите на ринок і говорите продавцю: дайте мені картоплю, він вам її дає, не зважуючи, і говорить, скільки вам треба за це заплатити. І ви так якось платите. Оце такі зараз стосунки міського бюджету і «Астри». Ми хотіли б чітко розуміти, скільки кілограмів картоплі ми хочемо придбати і за якою ціною за один кілограм. І за це конкретно платити, – сказав мер сьогодні на прес-конференції.

За його словами, керівництво Центру вже протягом півтора року всіляко протидіє тому, щоб у закладі було зроблено інвентаризацію всіх послуг. І, якщо до 30 листопада (термін, на який головному лікарю «Астри» Ірині Волощенко продовжили контракт) не буде виконано рішення міської ради про інвентаризацію, в заклад мер шукатиме іншого керівника.

– Я як міський голова і депутати як розпорядники бюджету хотіли б розуміти, куди і на кого витрачаються кошти. Ми загалом майже на 4 млн. в рік фінансуємо цю поліклініку.

У цій поліклініці ще з 90-х років існують платні послуги і є кілька моментів, які нас турбують і вказують на те, що ці кошти, які місто виділяє, недостатньо ефективно використовуються, – пояснював свою позицію Сергій Одарич.

Зокрема, за його словами, медичне навантаження персоналу нижче, ніж передбачено нормативами Міністерства охорони здоров’я. А зарплата така сама, як і в лікарів інших установ. Також є питання щодо доходів від госпрозрахунку.

– Майже половина цих доходів (понад 45%) це послуги за лабораторні дослідження. Але в реабілітаційній поліклініці немає необхідності в проведенні аналізів. Усі люди, які туди потрапляють, – нездорові, вони всі пройшли певний курс лікування в наших лікарнях чи інших містах. Тобто виходить, що ми сьогодні двічі платимо за одне й те ж саме: утримуємо за рахунок міського бюджету лабораторію в територіальних поліклініках, проводимо там усі необхідні аналізи і утримуємо лабораторію в «Астрі», – сказав мер.

Також його обурює те, що люди з інших міст лікуються в закладі і отримують там послуги за рахунок міського бюджету Черкас.

– У мене немає питань, коли будь-яка людина на території міста потрапляє в тяжку ситуацію, і ми за рахунок міського бюджету обслуговуємо її в станції швидкої допомоги. Але «Астра» таких послуг не надає. Це абсолютно планове лікування, до якого людина може готуватися тижнями, місяцями тощо. Виникає питання, чому за рахунок жителів Черкас ми повинні фінансувати оздоровлення інших людей, – зауважив мер. – Я вважаю, що все має бути прозоро, зрозуміло. Тому міська влада прийняла рішення, чітко визначила, які дії необхідно здійснити, і доповісти міській раді щодо розрахунків вартості послуг, а далі міська ради прийматиме рішення, яким чином їх надавати і яким чином здійснювати оплату.

За словами Сергія Одарича, «Астра» – єдиний заклад, де намагаються уникнути такої прозорості. Тож керівництву він дає строк до 30 листопада. 


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 ЗНАЮ 23.04.2012 20:21
Це передостання мыська установа,куди одарич не приклав руку. Згадаймо попередні його гасла, під якими знищувались комітети самоорганізації населення, РЕУ,Теплокомуне нерго, пологовий будинок, музичні школи,клуб юних моряків, районні у місті ради і так далі і тому подібне. Все під приводом непрозорості, економії коштів, оптимізації. Де вся ця економія та покращення життя Черкасців?
В кармані одарича та його боса. І в черговий раз мешканці міста проковтнуть задум міського голови - знищити "Астру" ?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Оксана Колісник 23.04.2012 18:31
А міська влада у нас прозораааа...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #4 karmen 23.04.2012 14:59
Там так завжди було,на жаль.
30 число нічого не дасть,не можуть там по другому :-* :-* :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Дядя Вася 23.04.2012 14:47
Може таке статися,що до 30 листопада Олегович зможе просто як приватна особа поцікавитися-ну як там справи в Астрі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Мирослав 23.04.2012 14:43
Слухати цього піжона - себе не поважати. ******
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Фелікс 23.04.2012 14:16
ХТО ДРУГИХ ОБЗИВАЄ - ТОЙ СЕБЕ НАЗИВАЄ!!!
Народна мудрість.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100