реклама

реклама

Монастирищенським відділом Уманської місцевої прокуратури в ході реалізації представницьких повноважень виявлено порушення вимог чинного  законодавства при використанні земель запасу (державної власності).

Прокуратура

Встановлено, що сільськогосподарське товариство всупереч ст.ст. 93, 116, 124-126 Земельного кодексу України, вчинило самовільне зайняття земельної ділянки державної власності (за межами населеного пункту), загальною площею 22,64 га. Так, у квітні поточного року директора товариства державним інспектором притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 53-1 КУпАП та на підставі припису зобов’язано в 30-денний термін звільнити ділянку. Безпосередній огляд земельної ділянки засвідчив, що вимоги припису державного інспектора правопорушником проігноровано, ділянка оброблена та фактично продовжує використовуватися.

З метою захисту інтересів держави прокурором підготовлено та пред’явлено в порядку господарськогого судочинства позовну заяву з вимогою звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки. 16.09.2019 Господарським судом Черкаської області  позовну заяву прокурора прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі.

Про це інформує прес-служба прокуратури міста Умань

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100