18 вересня в Черкаському обласному художньому музеї відкрили виставку 25 художників із 20 країн світу «Гімн світлу», присвячену 30-річчю Сахаджа Йозі в Україні.

DSC_0158

Про це інформують у музеї.

На думку мистецтвознавців, ця виставка «відображає принципово новий підхід митця до творчості», «безпосередньо пов’язаний із самореалізацією, процесом, що сприяє духовній трансформації особистості і, як наслідок, бажанням виразити духовне світло в своїх творах».

Сахаджа Йогу започатковано в 1970 році та поширено на всіх континентах більш ніж у 140 країнах світу, включно з Україною. Засновниця методу – Нірмала Шрівастава (Шрі Матаджі, 1923-2011). Шрі Матаджа відвідувала Україну з публічними програмами сім разів у період з 1989 по 1996 роки. Її вчення твердить, що кожен з нас всередині має досконалий енергетичний механізм, так зване тонке тіло, яке активізується під впливом тієї чи іншої вібраційної мистецької форми. Таким чином глядач або слухач починає «вібрувати» в унісон картині або музиці, відчуваючи пульсацію того чи іншого твору мистецтва, отримуючи можливість розчинитися у світлі естетичної, а головне духовної досконалості.

На виставці представлено вироби українських та зарубіжних художників, виконаних у різних жанрах та техніках, але об’єднаних єдиним розумінням духовного світла, що випромінює кожен з нас.

Виставка діє до 5 жовтня 2019 року.

DSC_0103

DSC_0136

DSC_0161

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100