Віце-спікер захищає "Батьківщину" на своїй малій батьківщині

Віце-спікер захищає "Батьківщину" на своїй малій батьківщині

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко направив звернення до Генеральної прокуратури України стосовно ситуації, що склалася у Чорнобаївському районі Черкаської області в ході підготовки та проведення чергових виборів до місцевих рад 31 жовтня 2010 року. Про це йдеться у повідомленні Cекретаріату заступника Голови Верховної Ради України.

Нагадаємо, Чорнобаївська районна виборча комісія Черкаської області, яку очолює представник Партії регіонів Василь Копиця, 8 жовтня 2010 року, ввечері останнього дня реєстрації кандидатів, відмовилася зареєструвати списки кандидатів у депутати від партії «Батьківщина» по багатомандатному та одномандатних мажоритарних виборчих округах. Дане рішення було прийнято за ініціативи та під тиском голови виборчої комісії Копиці В.Г. з численними порушеннями вимог чинного законодавства щодо процедури прийняття рішень виборчою комісією. В свою чергу, Черкаський облвиборчком 11 жовтня скасував постанову Чорнобаївського райвиборчкому про відмову в реєстрації списку кандидатів від «Батьківщини» в депутати райради та зобов'язав Чорнобаївську районну виборчу комісію зареєструвати список кандидатів від партії «Батьківщина». Крім того, облвиборчком виніс попередження голові Чорнобаївського райвиборчкому Василю Копиці. Водночас, за словами М. Томенка, список кандидатів від «Батьківщини» в депутати райради так і не був зареєстрований.

Виходячи з гарантованих Конституцією України принципів законності, відкритості, прозорості та рівних можливостей для всіх учасників при проведенні виборів та, зважаючи на всі викладені факти, Заступник Голови Верховної Ради звернувся до Генерального прокурора з вимогою відкрити кримінальну справу стосовно дій голови Чорнобаївської районної виборчої комісії Копиці В.Г., який безпідставно не допускає до виборів партію «Батьківщина» та відмовляється виконувати рішення ТВК стосовно реєстрації списку партії «Батьківщина» у Чорнобаївському районі.

Водночас, на думку М.Томенка, таке нехтування законом не може відбуватися без підтримки керівництва Партії регіонів, яку представляє в області голова обласної адміністрації Сергій Тулуб, представником якої є й голова Чорнобаївської районної виборчої комісії Василь Копиця. «Звідси можна зробити висновок, що керівництво Партії регіонів загалом та її члени в області відмовляються виконувати закони та Конституцію України», - підкреслив Віце-спікер.

 

 

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Альона 16.10.2010 23:25
Цитую Gdemoiprobel:
А можно более конкретно, какие вымоги були порушени ? Может просто "Батькивщина" не умеет оформлять документы ?


Освіжіть пам"ять, або просто отримайте інфо:http://vikka.ck.ua/ua/news.php?bl=1&pid=6&view=2263

Після цього сюжету у вас сумніви ще будуть? Батьківщинівці - МОЛОДЦІ! Відстоюють своїх. Єдине що бентежить, так це те, що таких "Копиць" по всій Україні, голів ТВК безголових. А ще сумніше - те, що рахувать голоси також будуть Копиці
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #1 Gdemoiprobel 15.10.2010 13:26
А можно более конкретно, какие вымоги були порушени ? Может просто "Батькивщина" не умеет оформлять документы ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100