реклама
Sucurity Police

реклама

25 жовтня Черкаська обласна рада за поданням Управління екології та природних ресурсів прийняла рішення про створення 6 нових об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення. Це ботанічний заказник «Грушевий яр» площею близько 30 га в Кам’янському районі (адміністративні межі Баландинської сільської ради); ботанічний заказник «Кут» площею 15,8 га в Драбівському районі (адміністративні межі Остапівської сільської ради); парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва Сквер «Троянд» площею 0,1 га у Черкаському районі (с. Геронимівка); парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Сосновий ліс» площею 20,7 га у Тальнівському районі (с. Піщана); у Чорнобаївському районі – ландшафтний заказник «Солонці» площею понад 27 га (в адміністративних межах Іркліївської сільської ради) та комплексний заказник «Лихолітський» площею 52 га (адміністративні межі Лихолітської сільської ради).

index

Також було розширено площу парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Імені Сержанта Смірнова» в м. Черкасах з 0,32 до 0,91 га за рахунок прилеглої території.

Таким чином, площу природно-заповідного фонду Черкаської області збільшено на 146,8908 га. Попри це, показник заповідання Черкащини залишається приблизно вдвічі менший, ніж у середньому по Україні, тож потребує суттєвого розширення. Нині в області нароховується 556 природно-заповідних об’єктів.

Про це інформує сайт обласної ради.

Максим Гаврилюк, еколог

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100