реклама

реклама

4 травня о 14.00 у приміщенні Художнього музею відбудеться презентація персональної виставки картин відомого на Черкащині журналіста, лауреата премії «Берег надії» ім. Василя Симоненка Миколи Сніжка.

Тематично представлені на виставці роботи об’єднані назвою «Філософські бування і береги-обереги». Загалом буде представлено понад 80 унікальних картин. Вхід на виставку вільний, повідомляють у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

За словами художника-аматора, члена Спілки журналістів, лауреата премії «Берег надії» ім. В. Симоненка, стипендіата Президента України (з 2011 року) Миколи Сніжка, у представлених творах порушуються важливі для кожної людини духовні мотиви, теми життя і смерті, пошуку свого місця у житті та його цінності.

Микола Семенович за роки творчої художньої діяльності створив багато картин і малюнків, які дарував людям. Це пейзажі Черкащини, сюжетні картини, в яких втілено філософські роздуми автора про перебіг життя з його проблемами, хвилинами радості і горя. Твори розповідають про родинне тепло, про жахливі трагедії «дітей війни», про те, як вижити у цьому складному і повному протиріч світі.

Унікальність цього автора полягає ще й в тому, що всі свої роботи він виконує лівою рукою – єдиною, що лишилась у нього після участі у Великій Вітчизняній війні, де він був тричі серйозно поранений.

Цікаво, що усі картини, які Микола Сніжко традиційно малює олією, зображені з реалістичною точністю та легкістю фарб. Примітно, що серед творів автора є навіть ікони святих образів.

Біографічна довідка

Микола Семенович Сніжко – відомий на Черкащині журналіст, стипендіат Президента України – народився 28 січня 1937 року в м. Сміла в робітничій родині.

Під час визволення Черкащини від фашистських загарбників у 1943 році був тричі поранений. Інвалід Великої Вітчизняної війни першої групи. Має вищу освіту.

Закінчив філологічний факультет Черкаського педагогічного інституту та Вищу партійну школу при ЦК КПУ. Працював відповідальним секретарем в газетах «Молодь Черкащини», «Черкаська правда», «Село і люди», «Серп і молот» та в Черкаському облполіграфвидаві.

Лауреат премії «Берег надії» ім. Василя Симоненка 2006 року. Автор книги «Оводи Василя Симоненка», яка видана у 2004.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100