реклама

реклама

Цілісний майновий комплекс ПАТ «Черкасиобленерго» намагаються привласнити, попередньо змістивши з посади голову правління Олега Самчука. Про це йшлося під час сьогоднішньої пресконференції на підприємстві.

IMG_20191030_122833

Як зазначив сам Олег Самчук, він очолює обленерго з 2017 року. За його словами, він прийняв підприємство у попереднього керівника Світлани Кузьмінської «на межі існування». Рахунки були заблоковані, підприємство мало великі заборгованості перед працівниками (5 місяців невиплаченої зарплати), «Енергоринком» та іншими структурами.

За останні роки підприємство почало виходити з кризи, розплатилося з працівниками, почало віддавати кошти «Енергоринку». Значною мірою цього вдалося досягнути завдяки затвердженій судом мировій угоді з найбільшим боржником обленерго – ПАТ «Азот».

За словами пана Самчука, укладення цієї угоди принесло значну користь і підприємству, і його кредиторам. Проте її затвердження у владних структурах далося обленерго непросто. В цьому він бачить підступи колишнього керівника Світлани Кузьмінської і засновника компанії «Енергомережа» Дмитра Крючкова, який нещодавно повернувся в Україну після кількарічної еміграції.

Із впливом цих людей Олег Самчук пов’язує й кримінальне переслідування його самого. Зокрема, за його словами, нещодавно на підприємство завітали київські слідчі з СБУ, які повідомили, що порушено кримінальну справу за фактом «диверсії». У правоохоронній структурі Самчуку пояснили, що вважають мирову угоду шкідливою для держави й такою, що може призвести до проблем із енергопостачанням в області.

Також, за його словами, робляться спроби вивести державу з числа кредиторів обленерго й зробити основним кредитором приватне підприємство ТОВ «Артек» (в якого обленерго в 2004 році невдало купило насіння соняшника й після цього проти обленерго було розпочато процес банкрутства). Олег Самчук вважає, що це робиться для того, щоб у подальшому заволодіти цілісним майновим комплексом «Черкасиобленерго».

IMG_20191030_122722

Водночас, як твердять на підприємстві, керівництво області переконують у недоброчесності Самчука, посилаючись на порушені проти нього кримінальні провадження. Мета - замінити Самчука на іншу, більш зручну опонентам людину.

– Дивує, що, коли в попередні роки кошти виводилися з підприємства, всі мовчали. А тепер, коли кошти повертаються, зчинився ґвалт, – сказав Самчук журналістам.

Як наголосила інженер ВТГ Корсунь-Шевченківського РЕМ Тетяна Моцик, наразі існує велика черга на підключення до електромережі. Обленерго має робити капітальні ремонти своїх потужностей.

– І в цю напругу робочого моменту нам не вистачало ще Кузьмінської! – наголосила пані Моцик.

Голова обласної організації Національного корпусу Дмитро Кухарчук нагадав, що Нацкорпус уже кілька років надає громадську підтримку обленерго. Він закликав Службу безпеки України звертати більше уваги на важливі питання безпеки держави, а не перейматися «заказниками Кузьмінської і Крючкова».

реклама

Коментарі  

 
+7 #4 Громадян 31.10.2019 09:09
Обленерго - ви вже достали своїми проблемами та ниттям!!!
Краще робіть вчасно та без хабарів свою роботу.
А то як діктувати умови який саме лічільник ставити (самий дорогий) ви вмієте, збільшити кількість інспекторів ви вмієте, а навести лад у вас не виходить. Всі хочуть первірять та відключать. А підключитись неоюхідно пару місяців оббивати ваші пороги а потім ще пару місяців чекати підключення. А підключившись офігіваєш бо ваша мережа не може стабільно подавати необхідні кіловати!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Ігор 31.10.2019 08:09
Кухарчуку пора на роботу устраиваться, а то седит на шее у жены. Шёл бы в Облэнерго начальником службы безпеки) или советником Самчука)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Перехожий 30.10.2019 19:12
І навіщо той соняшник був "Обленерго"? Один із способів довести державне підприємство до банкрутства. Колись обласне управління статистики виявило, що один із спиртзаводів області закупив зерно по ціні набагато вищій ніж середньо статистична. На запитання чи це не помилкова цифра, відповідь була, що ні, а чому так не ваша справа. Все було схоже на розкрадання державних коштів. Чим закінчилось не пам'ятаю, так як директорів там періодично змінювали і судили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 справедливий 30.10.2019 17:39
А яке відношення чмо Кухарчук має до обленерго?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100