реклама

реклама

Виконком Черкаської міської ради вирішив встановити плату за обслуговування індивідуальних теплових пунктів – пристроїв, які дозволяють регулювати подачу тепла в будинок із тепломережі залежно від погодних умов.

03

Як повідомив директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась, ІТП були встановлені в 109 будинках Черкас за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку в 2008 році. Відповідно до умов ЄБРР, ІТП мають залишатися на балансі комунального підприємства до повної виплати кредиту (орієнтовно, до 2027 року). На обслуговування теплових пунктів «Черкаситеплокомуненерго» має витрачати кошти, які збирає в тому числі й із будинків, які не мають ІТП, а це несправедливо.

Крім того, як наголосив Павло Карась, використання ІТП дозволяє власникам квартир у цих будинках заощаджувати приблизно 20% коштів, котрі йдуть на оплату опалення.

Як зазначалося під час засідання виконкому, якщо взяти для прикладу двокімнатну квартиру, власники якої, умовно, сплачували б за опалення 2000 грн, за наявності ІТП сплачують 1600 грн. Тоді як на тариф на обслуговування ІТП становитиме приблизно 50 грн.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Гість 20.11.2019 15:27
А людей, яким ви на свій розсуд поставили ІТП, ви запитали, чи вони його хочуть? Зайняли пів підвалу ,нікого не спитавши,аренду може треба платити, якщо вже платити за все?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Ох 19.11.2019 16:21
и быдло!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Недовго залишилося 19.11.2019 14:42
Процес реєстрації розпочався 18 листопада, повідомляє ЦВК.

На перших місцевих виборах 22 грудня обиратимуть депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад (ОТГ), а також сільських, селищних, міських голів. Відбудуться вони у 86 ОТГ (69 сільських, 16 селищних, 1 міської ОТГ) у 21 області України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #1 Перехожий 19.11.2019 14:25
наголосив Павло Карась, використання ІТП дозволяє власникам квартир у цих будинках заощаджувати приблизно 20% коштів, котрі йдуть на оплату опалення.

А жители этих домов не экономят ли газ для теплокомэнерго, не обогревая воздух за окном? Это "трохи больше" двойная обдираловка. Пусть теплокомунэнерг о не на мазды для директора деньги тратит а строит новые теплосети. А то тарифы для этого поднимают, разворовывают деньги и все по новой.
Запомните люди ЭТО партия "ЧЕРКАЩАНЕ" обдирают вас по второму кругу, за свои деньги установили эти теплосчетчики, экономите теплоноситель и еще давай плати!
НЕ ГОЛОСУЙТЕ за ЧЕРКАЩАН за Карася и политические партии этого выконкома!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100