Депутат Черкаської обласної ради чотирьох скликань, помічник депутата Володимира Коломійця Любов Майборода звернулася до міського голови Черкас Анатолія Бондаренка з проханням розв’язати проблему із відсутністю коштів на пільгові ліки для людей із особливими потребами.

tass_446510

Як зазначає Любов Володимирівна, до неї надходять чисельні звернення черкасців із інвалідністю І та ІІ групи у зв’язку з неможливістю отримати медикаменти по пільгових рецептах в аптеках міста Черкаси через відсутність фінансування з міського бюджету.

Впродовж листопада 2019 року 5,5 тисяч осіб із інвалідністю, які мають важкі хронічні захворювання – епілепсію, хворобу Паркінсона, орфанні захворювання – не можуть отримати життєво необхідні препарати.

26 жовтня департамент охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради направив керівництву міста пропозиції щодо перерозподілу видатків по галузі «охорона здоров’я» та виділення 150 тис. грн. на забезпечення інвалідів пільговими медикаментами. Проте до цього часу питання не розв’язане.

«Через бюрократичну тяганину міськвиконком та депутати міської ради станом на 2 грудня пропозиції департаменту не розглянули, – пише Любов Майборода міському голові. – Хронічно хворі люди, переважно пенсійного віку, зазнають моральних принижень та загрозу життю. Прошу Вас вжити організаційних заходів щодо розгляду питання та прийняття рішення про забезпечення інвалідів пільговими медикаментами Черкаським міськвиконкомом та сесією міської ради».

Фото: pension.ua

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+11 #2 Мирослава 02.12.2019 13:34
Головне, що тунеядці -чиновники зарплату і премію отримають щомісяця! Може за листопад їм не платити зарплату??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Доктор Про 02.12.2019 12:45
Економлять.... на самих злиденних.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100