До списку «Топ-20 забруюнювачів повітря», який склало Міністерство енергетики та захисту довкілля України за підсумками 2018 року, потрапило ПАТ «Черкаське хімволокно» (Черкаська ТЕЦ).

ТЕЦ 1

Підприємство посіло у списку завершальне двадцяте місце. У лідерах серед забруднювачів – підприємства Маріуполя, Кривого Рогу і Бурштина Івано-Франківської області.

Із 20 об’єктів, які викидають найбільше забруднюючих речовин в атмосферне повітря, 7 розташовані у Дніпропетровській області, 5 – у Донецькій, 2 – у Запорізькій, та по 1 підприємству у Івано-Франківській, Львівській, Луганській, Черкаській, Вінницькій, Київській областях. Більшість підприємств – металургійної промисловості та ТЕС.

Забрудн

Забрудн2

Нагадаємо, раніше Державне агентство водних ресурсів України оприлюднило «ТОП-100» найбільших підприємств-забруднювачів води в 2018 році. До списку потрапили аж 5 підприємств, які знаходяться на Черкащині: КП "Уманьводоканал" (34-те місце), КП "ЧЕЛУАШ" (47-ме місце), КП "Водгео" м. Сміла (64-те місце), КП "Міський водоканал" м. Золотоноша (80-те місце) та Ватутінське КВП "Водоканал" Звенигородський район (90-те місце).

«Прочерк» інформував, що в Черкаському обласному гідрометцентрі називають Придніпровський район Черкас забрудненим аміаком, формальдегідом та діоксидом азоту. Найбільший вплив на забруднення атмосфери цими домішками мають автотранспорт та місцеві підприємства.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100