48% жителів Черкас вважає, що в цілому справи в Україні йдуть у правильному напрямку. 26% вважають, що справи йдуть у неправильному напрямку, ще 26% вагаються.

Справи в Україні

Про це свідчить П’яте всеукраїнське муніципальне опитування, проведене в обласних центрах Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

При таких результатах жителів Черкас можна зарахувати до числа скептиків, адже, приміром, у Луцьку вважають, що справи йдуть в правильному напрямку, 62% містян.

На запитання, як змінилося за останні 12 місяців економічне становище в Україні, 1% черкасців відповів, що набагато покращилося, 23% – що дещо покращилося, 44% – що не змінилося, 17% – що дещо погіршилось, 5% – що набагато погіршилося, 9% не змогли відповісти на запитання. Цікаво, що порівняно з лютим 2019 року індекс позитивного ставлення черкасців до економічної ситуації країни зріс удвічі.

При цьому на запитання, як змінилося економічне становище вашої сім’ї, в Черкасах 1% опитаних відповів, що набагато покращилося, 16% – що дещо покращилося, 55% – що залишилося на попередньому рівні, 18% – що дещо погіршилося, 6% – що набагато погіршилося. 3% не відповіли на це запитання. Порівняно з початком року індекс позитивної оцінки власного економічного становища в Черкасах значно зріс.

Черкасці з оптимізмом дивляться в майбутнє. На запитання, як може змінитися економічне становище в Україні в найближчі 12 місяців, 4% жителів Черкас відповіли, що набагато покращиться, 44% – що дещо покращиться, 19% – що не зміниться, 9% – що дещо погіршиться, 2% – що набагато погіршиться. 23% не відповіли. Порівняно з січнем індекс оптимізму зріс майже вдвічі.

Цікаво, що 49% черкасців також переконані, що справи в Черкасах ідуть в правильному напрямку. З ними не погоджуються 30% опитаних, не змогли відповісти 22%. Лідерами позитивного ставлення до стану справ у своїх містах стали жителі Чернігова (79%), Вінниці (78%) і Івано-Франківська (78%).

Опитування проводилося з 6 вересня по 10 жовтня 2019 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів. Вибірка складалася з 19200 постійних жителів 24 обласних центрів (у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) віком від 18 років і старше і є репрезентативною для населення по віку та статі. Для забезпечення репрезентативності вибірки було опитано по 800 респондентів в кожному місті незалежно від чисельності населення. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.

Справи в Черкасах

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #4 Богдан Сташински 10.12.2019 19:48
Из-за деградации общественных отношений и дегенерации населения, как биологического вида, планка запросов упала ниже плинтуса. Результаты вполне логичны,люди просто перестали себе даже представлять, как устроена жизнь в здоровом обществе и культурной стране. Причем это относится и к бедным и богатым в равной степени. В верхней части шкалы запросов для бедных - доступная возможность работать прислугой у иностранцев. Для богатых - возможность делать безнаказанно или за откуп то, что запрещено законом для бедных и кичиться этим перед бедными. Для всех слоев такие возможности даны. Остальные грани человеческой жизни вытеснены за рамки убого воображения.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Андрій 10.12.2019 18:49
брехня для не лохов
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Нема чому радіти 10.12.2019 13:21
Навіть якщо це правда - то 48% ще начебто вірять "новим" обличчям, а сумарно 52% вже або вважають, що це провал, або просто не розуміють, що робиться у владі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Непереконливо щось 10.12.2019 12:39
Не вірю в таке "опитування".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100