реклама

реклама

Учора розпочалась реалізація одного з найважливіших проєктів, який вирішує екологічну проблему Уманського регіону, а саме роботи з реконструкції та очищення річки Ревуха в смт. Бабанка.

80054570_3917757791571605_496248368285089792_n

Про це у фейсбуці повідомив колишній народний депутат України Максим Поляков.

Три роки тому смт. Бабанка стала епіцентром стихійного лиха в Черкаській області – постраждали сотні будинків, повиривало з корінням дерева, стовпи, було завдано багато шкоди та збитків.

Постраждала і річка Ревуха, яка впадає у Ятрань. Під час буревію річку завалило деревами, сміттям, через що рівень води впав більше ніж на метр, загинуло багато риби.

Як зазначає Максим Поляков, з його ініціативи спільними зусиллями з Кабінетом Міністрів України, Міністерством енергетики та захисту природніх ресурсів України, Управлінням екології та природніх ресурсів Черкаської ОДА, Уманською районною державною адміністрацією, Бабанською селищною радою було проведено колосальну та кропітку роботу з збереження та відновлення річки.

Навесні цього року, завдяки підтримці спонсорів, задля відновлення іхтіофауни в екосистему річки вселили тону одиниць риби – коропів, товстолобів та білих амурів.

На жаль, в останні роки відбулось обміління та знищення багатьох малих річок нашої країни. Збереження річок та очистка їхніх русел вкрай важлива для збереження екосистеми для наших майбутніх поколінь. Екс-нардеп сподівається, що завдяки очистці Ревуха заживе новим життям, де зможуть купатися наші діти.

У планах – створення пляжної зони для відпочинку та спортивної секції з веслування на байдарках і каное.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Еколог 23.12.2019 17:56
Екологічна значимість таких робіт дорівнює нулю. Через декілька років знов будуть просити кошти на розчистку, бо все замулиться знов. Добре відомий спосіб відмивання коштів, бо проконтролювати обсяг виконаних робіт практично неможливо. ПиляйТе і не думайТе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100