Високі зарплати в органах місцевого самоврядування можуть бути, але лише в тих фахівців, яких може переманити до себе приватний бізнес.

censor_news_big3 Таке переконання висловив у соціальній мережі політичний консультант Юрій Сас, коментуючи допис громадського діяча і блогера Сергія Кузляєва про високі зарплати і доплати деяким керівникам структур міської ради Черкас.

«Я не проти високих зарплат в органах місцевого самоврядування. Але їх треба платити фахівцям, за якими «полює» приватний бізнес і готовий їм платити таку саму високу зарплату, – написав пан Сас. – Їх треба платити фахівцям, діяльність яких (очевидно і вимірювано) дозволяє залучати більше коштів до бюджету або поповнювати соціальний, культурний капітал, залучати інвестиції в приватний сектор. Ну і треба врешті реагувати на тенденції на ринку праці. З України до ЄС виїхали за останні роки десятки тисяч медсестер. Так само їдуть і лікарі. Ми вже маємо проблему в медзакладах міста. І далі проблема буде загострюватись. Одна ставка такого суперюриста – це 10 мінімалок, які можна віддати в якості доплат медпрацівникам.

Але ми будемо платити абсолютно неринкові зарплати фахівцям, які на ринку праці нецікаві нікому. Бо такий розклад. Ця модель неефективна і паразитична. Вона доконає не лише нашу громаду, але й державу (з суперменеджерами УкрПошти із з/п по 2 мільйони)».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100