реклама

реклама

Фільм про життя мешканців колишнього селища Орбіти, яке нині перетворилося на вулицю сусіднього села Вітового, зняли журналісти американської російськомовної телекомпанії «Настоящее время» зі штаб-квартирою у Празі (Чехія).

Безымянный

Будівництво Орбіти розпочали ще 40 років тому. Тут планували звести кілька житлових масивів для двадцяти тисяч працівників майбутньої Чигиринської атомної станції. Але після чорнобильської трагедії будівництво зупинилося, а разом з ним завмерло і саме місто. Люди ще живуть лише у двох п'ятиповерхівках. Решта будівель – занедбані і розграбовані, ними цікавляться тільки «сталкери».

Для 150 жителів, що залишилися, тут працює єдиний магазинчик, що розташувався в одній із квартир. Аптеки, пошти і лікарні немає. Фельдшер приїжджає раз на тиждень. Ціни на квартири тут одні з найбільш низьких у країні і коливаються від 200 до 2000 доларів, що привернуло сюди переселенців зі Сходу України...

«Настоящее время» – медіапроєкт Радіо «Свобода» за участі «Голосу Америки», фінансується Конгресом США.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 Що за каша? 15.01.2020 11:31
"Американська компанія з Чехії" російською мовою розповіла про українське містечко. :eek:
Цікаво - для кого? Що за такий примітивний проект взагалі? Який баран додумався програму, де і ведучий, і всі персонажі розмовляють українською мовою, перекласти "запорєбріковою", перш ніж запускати в ефір?!!
Що - замовник дійсно розуміє все тільки на "язикє"? Тільки не кажіть, що цей замовник - американець, який у чеській Празі живе. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Петренко 15.01.2020 10:11
"НВ"та радіо "Свобода"-це проект пана Сороса
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100