реклама

реклама

Жашківським відділом Уманської місцевої прокуратури забезпечено процесуальне керівництво та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу, за ознаками складу злочину передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України.

Dme15z7IafvskmT6AE6h.r695x430-300x185 Досудовим розслідування встановлено, що 37-річний житель одного з сіл Жашківського району, у не встановлені дату та час, діючи з прямим умислом, направленим на придбання та зберігання боєприпасів та вибухових речовин, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, не маючи передбаченого законом дозволу, у не встановлений спосіб придбав три патрони калібру 7,62 мм до стрілецької зброї, ручну протитанкову гранату «РКГ-3», три корпуси гранат «Ф-1», два корпуси гранат «РГД-5» та п’ять підривників типу «УЗРГМ-2», після чого, усвідомлюючи, що вказані предмети являються боєприпасами, переніс їх до будинку за місцем свого фактичного проживання, де зберігав без передбаченого законом дозволу.

17 жовтня 2019 року в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання вказаної особи слідчими та оперативними працівниками Жашківського відділення поліції під процесуальним контролем прокурора, у приміщенні житлового будинку вказані боєприпаси було виявлено та вилучено.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Пресслужба Уманської місцевої прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100