Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області повідомляє – масштабних пожеж на території міста Черкас та району немає.

5de48ef21da32412

За даними Черкаського обласного гідрометеоцентру – уночі у місті був західний-північно-західний вітер, який спричинив перенос продуктів горіння із сусідніх областей на Черкащину.

Нині хімічна лабораторія Аварійно-рятуального загону спецпризначення проводить заміри гранично допустимих концентрацій хімічних речовин у повітрі.

Мобільні групи та відділення аеророзвідки Управління здійснюють додатковий моніторинг ситуації у місцях найбільш вірогідних загораннях торф’янового грунту.

За прогнозом черкаських синоптиків сьогодні вдень, по мірі прогрівання, атмосферне повітря очиститься, видимість – покращиться.

Ситуація під постійним контролем керівництва управління.

Радіаційний фон за даними метеостанцій сьогодні вранці становив 12-13 мкР/год, що в межах природного фону і не має тенденції до підвищення, повідомляють в обласному гідрометеоцентрі.

– За прогнозом, сьогодні вдень, по мірі прогрівання повітря, інверсійний шар (який утворився вночі й затримує повітря, заважаючи розсіюванню забруднювальних речовин, - ред.) поступово зруйнується, в результаті чого якість атмосферного повітря та видимість покращиться, – зазначив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань у коментарі Суспільному.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100