16 квітня Соснівський районний суд міста Черкаси закрив провадження у справі відносно чоловіка, який продавав саджанці дерев на Фермерському ринку в Черкасах, у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

927719_slider

В постанові суду вказано, що відносно чоловіка, який здійснював торгівлю саджанцями дерев на території Фермерського ринку в місті Черкаси, було складено протокол про порушення ним вимоги підпункту 3 пункту 2 Постанови Кабінету Міністрів України  № 211, відповідальність за яке визначена статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів № 211 в редакції від 08.04.2020 року заборона на продажу не поширюється на торгівлю насінням і садивним матеріалом за умови використання засобів індивідуального захисту, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

Відповідальність за статтею 44-3 КУпАП настає після порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил, норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

За таких умов суд, дослідивши матеріали адміністративної справи, дійшов висновку, що в діях чоловіка відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 44-3 КУпАП.

Наразі постанова суду не набрала законної сили, вона може бути оскаржена протягом 10 днів до апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

реклама

Коментарі  

 
0 #2 ченчик 21.04.2020 20:58
Цитую Щука:
А чому суд не визнав винними тих упирів, що забадяжили цю справу? От чому на такі справи не реагують бондаренки, тренкіни, згіблови, кухарчуки і т.п.?

дехто думає,що саджанцями можна торгувати і в липні, і в серпні, якщо до того часу карантин закінчиться, а через місяць піде не китайська , а наша полуниця- і де її продавати. а це ж наш місцевий вітамін...............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Щука 21.04.2020 14:11
А чому суд не визнав винними тих упирів, що забадяжили цю справу? От чому на такі справи не реагують бондаренки, тренкіни, згіблови, кухарчуки і т.п.?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100