П’ять нових зупинок планують побудувати у центрі міста: обабіч Соборної площі та Будинку торгівлі, також біля Драмтеатру. Це будуть металеві конструкції зі скляним елементами та дахом із затемненого скла, про це Українському радіо Рось розповів помічник міського голови Павло Мосійчук.

21b5e3ad27a579b9

П’ять сучасних зупинок громадського транспорту в межах соціального партнерства за власний кошт збудує житомирське товариство "Дозор Україна", яке виграло конкурс на встановлення GPS-моніторингу в міському транспорті.

Зі слів Павла Мосійчука, потреба у встановленні таких зупинок виникла через те, що в деяких місцях, приміром, біля Будинку торгівлі, взагалі немає павільйону і людям немає де сховатися від сонця та дощу. У деяких місцях тролейбуси і автобуси зупиняються в різних місцях, відповідно не всі пасажири можуть чекати громадський транспорт у павільйонах.

"Разом із зупинками будуть встановлені сучасні інформаційні табло, які показуватимуть графік руху транспорту, можливо, із портами для зарядження гаджетів. Зараз це питання обговорюється, як і питання мобільного додатку, а також веб-версії сайту, завдяки яким можна буде стежити за роботою транспорту. Собівартість зупинки, в залежності від виконання і розмірів, оцінюється в межах від 80 до 120 тисяч гривень, відповідно до системи закупівель "Прозоро", – зазначив Павло Мосійчук.

13 травня представники громадськості міста зустрілися з Павлом Мосійчуком та запропонували свої ідеї щодо встановлення нових зупинок.

Черкащани висловили свої пропозиції щодо декорування зупинки на Театральній площі, розповіла керівниця ГО "Молода Черкащина" Вікторія Феофілова.

"Біля драмтеатру стоїть одна зупинка, а хочуть поставити іншу. Відповідно будуть дві візуально різні конструкції, одна старіша, одна новіша. І це, на нашу думку, погана ідея. Взагалі було б добре, щоб усі зупинки в місті були однаковими. Друге, про що ми говорили, – встановлення додаткового навісу для затінку і захисту від дощу"– розповіла Вікторія Феофілова.

Зі слів Павла Мосійчука, пропозиції громадськості передадуть компанії, що встановлюватиме нові зупинки. І вона вже ухвалюватиме рішення виходячи зі своїх фінансових можливостей. На виготовлення зупинок потрібно близько півтора місяця. Але для того, щоб розпочати роботи, потрібне погодження міського департаменту архітектури та містобудування.

За словами директора департаменту архітектури та містобудування Артура Савіна, в міській раді нададуть необхідний дозвіл на встановлення зупинок. На його думку, було б добре, якщо б всі зупинки буди одного типу. Також Артур Савін зазначив, що встановлення зупинок біля Будинку торгівлі варто робити після завершення реконструкції Бульвару Шевченка.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100