"Я що, повинен втручатися туди? Тиснути, чи як?"

"Я що, повинен втручатися туди? Тиснути, чи як?"

Голова Черкаської обласної організації “Союз. Чорнобиль. Україна” Володимир Болтенков поскаржився губернатору Сергію Тулубу на Канівську міську виборчу комісію. Відбулося це сьогодні під час наради в облдержадміністрації з представниками влади та політичних сил Черкащини з питань проведення демократичних виборів.

- Нашою головною проблемою є проведення виборів у Каневі. Від нашої партії балотується Василь Коломієць. Я не знаю, на що сподіваються у міській виборчій комісії, де ігнорують всі закони. Є рішення судів, проте сьогодні Коломієць сидить у Київському апеляційному суді, при цьому міська комісія забрала свій позов, зібралася та прийняла рішення на вибори його не пускати. Це явно будуть повторні вибори. Канівчани ніяк не можуть зрозуміти, чому не можна допустити до виборів людину, яку в місті поважають, - зауважив Болтенков.

Сергій Тулуб відреагував блискавично:

- Я що, повинен втручатися туди? Тиснути, чи як? Вони прийняли рішення. Є суд. Він прийме рішення. Ви зрозумійте мене. Зараз я знаходжуся там, де всі мене бачать. І якщо я сьогодні хильнуся в одну чи в іншу сторону... Ми кажемо за демократичність. Я сьогодні це питання вирішити не можу, є закон, і в кожного він повинен бути на столі, є суди, є ЦВК, будь ласка, нехай звертається, а ми ці рішення будемо виконувати. Є чіткий механізм, і він повинен виконуватися. Ви ж знаєте, що Василь Коломієць для мене не стороння людина, ми з ним багато чого зробили, і в нас є наміри зробити ще більше. І крім нього там немає жодної підготовленої людини, але мені дуже прикро, що так вийшло. Може й від нього це залежить. Я з ним розмовляв, і мені не зрозуміла його позиція була з самого початку. Якщо він таким чином хотів щось зробити — це його справа і його право. Є закон. І діємо тільки по закону, - відрізав губернатор. Проте слова Болтенкова про те, що комісія не виконує рішення судів, таки почав обмірковувати. І поки виступав перший заступник голови Черкаської обласної організації Народної партії Василь Касян, голова ОДА зрозумів, що треба якось відреагувати на подібну заяву й відразу оголосив про те, що відправляє свого заступника Вадима Льошенка до Канева.

- Щоб у мене сьогодні була повна інформація про те, що там відбувається. Що думають про це в Канівській партійній організації, що думають ті члени комісії, які відряджені в склад комісії від Партії регіонів (Канівську міську виборчу комісію очолює “регіоналка” Наталя Кожушко - Прочерк), чому такі рішення приймаються, і чому не виконуються рішення судів. Бо якщо є рішення суду, це найвища інстанція, і як сказав суд, то ми повинні виконати. Це однозначно. Це для всіх присутніх повинно бути аксіомою. Нам треба створити відповідні умови для того, щоб було верховенство закону, не на словах, а в реаліях. Якщо кажуть, що є рішення судів і їх не виконують, то я тоді не розумію. Вони що там — самогубці? Чи хто вони такі? - підсумував Сергій Тулуб.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Черкасець 23.10.2010 13:38
http://www.obozrevatel.com/news/2010/10/23/399060.htm
Вибори у Черкасах можуть не відбутися
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100