реклама

реклама

8 липня до Дня Родини відбувся Національний телемарафон присвячений питанням сім'ї під назвою  “Міцна родина - сильна Україна!”. Черкащина одна із 10 -ти областей, якій надали можливість взяти у ньому участь. Починаючи з 9 ранку кожна область- учасниця в прямому ефірі обговорювала питання пов'язані з сім'єю.

изображение_viber_2020-07-08_16-07-13

В Черкасах ефір транслювався на телерадіокомпанії “Ільдана”, ютуб-каналі “SOBOR Art” та фейсбук сторінці “R500”. Організатор трансляції в Черкаській області - ГО Рух Реформації,  в Україні телемарафон організувала ГС "Всеукраїнський Собор".

“На теренах Черкащини проводиться багато роботи, щоб зберегти модель сім'ї, в тому вигляді, в якому її створив Бог. Громадські організації разом з християнами відповідають на потреби сімей. Зокрема у нас багато кризових центрів, дитячих будинків сімейного типу, благодійних організацій та лайф центрів. Ми проводили форуми та фестивалі сім'ї. Також черкащани брали участь у протестних акціях проти дискримінації прав сім'ї”, -  зазначив голова ГО Рух Реформації Валерій Бєляєв.

На ефірі розібрали питання допомоги дітям в інтернатах та дітям з інвалідністю. Обговорили вклад влади в допомогу сім'ям, а також висвітлення проблематики в медійній сфері.

“Якщо ми зараз проаналізуємо ті програми, які говорять про родину, згадайте оці сумнозвісні ток шоу, де вигрібається спідня білизна, всі обговорюють негативні вчинки, насилля в родині та таке інше. Особисто для мене не вистачає позитиву. Чи може хтось із вас назвати приклади програм радійних, телевізійних чи навіть публікацій про гарну родину? Вони є, проте, на жаль, дуже поодинокі”, - зазначила головний редактор телерадіокомпанії “Ільдана” Валентина Рабцун.

В ефірі також поговорили про те, як християни мають реагувати на пропаганду ідеології ЛГБТ.

“Церква і суспільство має казати своє вагоме слово, що пропаганда ЛГБТ є неприпустимою з точки зору двох тисячолітньої християнської традиції. Наша реакція повинна бути спокійною, виваженою та аргументованою”, - зазначив священник Православної церкви України Андрій Шиманович.

Загалом на ефірі було 9 гостей: голова громадського об'єднання “Рух Реформації”, пастор Валерій Бєляєв; викладач програми “Основи сім'ї”, пастор Анатолій Лихолай; ректор Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького,

Олександр Черевко; священник Православної церкви України Андрій Шиманович; мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Любов Гнатюк;  радниця голови Черкаської облдержадміністрації з питань інклюзивної освіти та прав осіб з  інвалідністю Леся Валяєва; головний редактор телерадіокомпанії “Ільдана” Валентина Рабцун, заступник міського голови Черкас Ігор Волошин та священник римсько-католицької церкви Олександр Гурський.

На завершення гості програми привітали всіх із Днем Родини. Подивитися ефір можна за посиланням ТУТ.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Піночет 09.07.2020 21:55
все супер, але прошу - приберіть звідти черевка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100