реклама

реклама

Черкаська ТЕЦ завищує тарифи – про це заявив на обласній колегії голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук.

120479102_659766748002945_697482822294178687_і

Керівник області каже, що проаналізувавши, з’ясував, тарифи в Черкасах завищені. Такий стан речей не влаштовує ні Сергійчука, ні керівництво держави.

– Фактично кожна черкаська родина щороку переплачує за тепло і гарячу воду по 4 тисячі гривень. Переконаний, що черкасців це не повинно влаштовувати. Наявні тарифи можна знизити на 20-25 відсотків. На це звернув увагу і антимонопольний комітет на своїх засіданнях в кінці вересня. Зокрема і мер Києва звернув увагу, що Дарницька ТЕЦ завищує тарифи на 30%. А теплопостачальники схильні говорити про підняття цін на послуги без відповідних експертиз. Тому риторику, що все погано і змінити не можна, вважаю неконструктивною. Ми будемо ініціювати комплексний аудит всіх теплопостачальних підприємств області. Не можна так, щоб люди сплачували останні кошти за тепло, а власники теплопостачальних підприємств жили в розкоші. Мова про черкаську ТЕЦ. Її орендарі досить багаті люди. Її статки обраховуються мільярдами. Але за весь час не було жодної модернізації підприємства. ТЕЦ продовжує працювати на старому обладнанні, підприємство виснажують і добивають. Постає питання про ремонтні роботи на підприємстві? Чи не мало місце завищення цін при ремонті? Із ЗМІ відомо, що орендарі черкаської ТЕЦ для власного збагачення використовують хитру схему: вони через низку іноземних фірм-посередників закуповують вугілля в ОРДЛО і в Російській Федерації, продаючи його майже втричі дорожче. Нещодавно ми надіслали запит на підприємство, де навели аргументи щодо зменшення тарифів до економічно обґрунтованого рівня. Або власники ТЕЦ змінюють політику господарювання. Або поставити питання, щоб територіальна громада Черкас отримала назад ТЕЦ у власність, – заявив голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук.

– Ми підтримуємо! – заявив одразу міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Голова Ода сказав, що чекає відповідь від ТЕЦ.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #6 Іван Іванович 18.02.2021 10:26
[quote name="Житель міста"]А чому під час наради жодного слова голова ОДА не сказав про Теплокомуненерг о?
Тарифи Черкаської ТЕЦ завищені майже в 2 рази, адже тариф порахований під використання газу (у Черкаської ТЕЦ єдина котельня на газу в Річпорту), а використовують вугілля (завезене з донбасу, за рахунок чого значна економія). Також на відміну від Теплокомуненерг о Черкаська ТЕЦ не вкладає кошти в модернізацію мереж, що вже зараз виливається в масу поривів в ж/б, через 4-5 років більшість мереж прийде в негодність, тоді споживачі і побачать різницю в роботі організацій.Тому треба дивитися не з позиції вартості послуги, а з її складових.Різниця в тарифах несуттєва в даний момент, однак враховуючи реальні складові тарифів, тариф ТЕЦ має бути в 2 рази менший ніж є зараз.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 1 01.10.2020 12:26
болтовня очередная
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Житель міста 01.10.2020 11:39
А чому під час наради жодного слова голова ОДА не сказав про Теплокомуненерг о, у якого тарифи значно більші ніж у ТЕЦ. Також Теплокомуненерг о незаконно введено додаткові платежі для споживачів за погодження міської влади. І цього року Південно-західний район все літо без нормального гарячого водопостачання, бо Карась економить і не хоче включати котельню. Мабуть збирає кошти на передвиборчу кампанію)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Передел собственности 30.09.2020 21:40
Как в старые, добрые времена.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 123 30.09.2020 21:02
Почався черговий шантаж під прикриттям популярних гасел. Власники напевно зрозуміють так як треба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 МУЦАЛХАНОВ 30.09.2020 18:45
На ТЕЦ собралолся кодло мошенников настоящмх
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100