За добу 3 листопада, в обласному центрі рятувальники тричі виїжджали на виклики, пов`язані із розбиттям побутових термометрів.

821258558a4b92db60ddf52d831f38fc

Про це повідомляє пресслужба УДСНС України в Черкаській області.

Так, о 15:00 у житловому будинку на вулиці Різдвяній, внаслідок розбиття 2 побутових термометрів, виник вилив ртуті вагою 8 грамів. Для проведення демеркуризації приміщення прибули співробітники групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Ще два випадки сталися у квартирах житлових будинків на вулицях Гетьмана Сагайдачного та Нижня Горова. Цього разу для збору небезпечної рідини залучалися рятувальники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини міста.

Рятувальники нагадують: Пам’ятайте - ртуть отруйна речовина. Вдихання пару, безпосередній контакт цієї речовини зі шкірою й особистими речами дуже небезпечні. Ні в якому разі не викидайте прилади із ртуттю в сміттєві баки, це несе загрозу довкіллю та іншим громадянам. У разі, якщо ви виявили розлиту ртуть, необхідно огородити місце розливу та повідомити фахівців Служби порятунку за номером «101».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100