реклама

реклама

«Дуже великою помилкою є те, що уряд має намір посилити податковий тиск на підприємців», – вважає керівник ПСП «Плешкані» (Золотоніський район), член проводу Черкаської обласної організації Української Народної Партії Дмитро Лисун. За його словами, «насправді темпи розвитку підприємництва нині в нас невеликі. Власних виробників обмаль. Замість посилювати фіскальний тиск, повноваження та впливи податківців, державі потрібно, навпаки, зменшувати податкове навантаження. У податківців і так багато прав. Перевірки проводять постійно, жодних проблем чи перешкод немає. Посилення податкового тиску може лише налякати власного виробника».
Д.Лисун вважає, що «уряд має мінімізувати податки тим підприємцям, які реально працюють і виробляють продукцію, адже це стимулюватиме збільшення виробництва. Коли вже істотно збільшиться виробництво, тоді можна й вводити податки. А коли виробництва немає – ми просто знищуємо власного виробника».
«Якщо говорити конкретно про моє виробництво, то мені потрібно, щоб принаймні не чіпали ті податки, які є, – земельний і прибутковий», – каже Дмитро Лисун. Він вважає, що нині в Україні в агропромисловому комплексі «нормальна податкова база», і тому АПК більш-менш динамічно розвивається, на відміну від інших галузей. «Тому, якщо вже не можуть повернути державні дотації й підтримку сільськогосподарського виробника, то принаймні бажано не збільшувати податковий тиск. Хоча загалом стимулювати тут приплив молодих підприємців важко. Уже фактично немає вільної землі для обробітку. Можна лише розвивати тваринництво, переробні підприємства. Тобто можна створити якісь податкові пільги (не будемо говорити про дотації, бо їх немає, і навряд чи будуть, зважаючи на наш бюджет)».

Джерело: "Народне слово"

ПЕРШОДЖЕРЕЛО: газета "День" - "Атака на "економічне диво". Підприємці коментують проект Податкового кодексу"


реклама

Коментарі  

 
0 #2 procherk 08.07.2010 17:21
Цитую Першоджерело:
Ух ти. "День" дав комент Лисуна. Його красіво передрукувало Народне слово без будь-яких посилань. Прочерк приєднався. Нічо так. Красіво і оперативно.

ПРОЧЕРК - не приєднується до "красівих передрукувань без посилань"))). Дякуємо Вам, Вікторія, за увагу до нашого сайту. Першоджерело зазначили
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Першоджерело 08.07.2010 17:14
Ух ти. "День" дав комент Лисуна. Його красіво передрукувало Народне слово без будь-яких посилань. Прочерк приєднався. Нічо так. Красіво і оперативно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100