На якій відстані водій помічає пішохода, що рухається у темному одязі? Всього лише за 15-20 метрів від нього! Такі результати чергового експерименту від Автомобільного клубу “Черкаси”.

photo_2020-11-19_16-56-59

- Нещодавно Кабмін зобов’язав пішоходів носити світловідбивні елементи на одязі у темний час доби. В Автомобільний федерації України ми про це говоримо вже кілька років поспіль. Тож таке нововведення сприйняли дуже позитивно і я впевнений, що так думає кожен водій. Та значно важливіше, щоб саме пішоходи усвідомили важливість справи. Лише від них залежить, чи помітить їх водій на дорозі у вечірній або нічний час, - говорить керівник Автомобільного клубу “Черкаси” Андрій Яроменко.

photo_2020-11-19_16-56-25

Щоб вкотре показати важливість світловідбивних елементів, на території черкаського летовища провели експеримент. Наочно продемонстрували, коли пішохід без жодного світловідбивача стає помітним для водія. Перевіряли за участі дорослого та дитини.

- Ми завчасно розставили пішоходів без жилетів. І проїхали повз них на авто. Видимими вони стають лише, коли відстань до них скорочується до 15-20 метрів. У такій ситуації швидко зредагувати водій вже не встигає, адже при швидкості 60 км автомобіль за секунду проїздить 16 метрів, - коментує Андрій Яроменко.

photo_2020-11-19_16-56-35

Під час наступного проїзду пішоходи вдягли світловідбивні жилети. Їх видимість суттєво зросла - водій їх помічає ще за 150-200 метрів. Відповідно він зможе вчасно зреагувати: зупинитися, зменшити швидкість чи змінити напрямок руху.

Схожий експеримент в АК “Черкаси” проводили і торік. Цьогоріч дослід повторили, аби вкотре довести, що світловідбивні елементи можуть врятувати життя.

Про це інформує Автомобільний клуб "Черкаси".

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Степанич 21.11.2020 23:39
Пішоходи ходять по дорогам?
Чи автівки їздять по тротуарам?
Перед пішоходними переходами водії повинні зменшувати швидкість.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100