реклама

реклама

220 тис. грн. із районного бюджету виділили на ремонт вул. Колгоспної в селі Громи Уманського району. За них щебенем засипали кращу частину вулиці. На ту, де проїхати майже не можливо, коштів забракло. Мешканці вулиці обурені діями сільради, пише «Газета по-українськи».

Вул. Колгоспна завдовжки 3 км. Асфальтного покриття нема. Починається в центрі села і йде попід лісом. Найгіршу частину шляху називають Лисою горою. Там живуть близько 50 осіб.

На роздоріжжі в криниці набирає воду 58-річна Ольга Круглик. Біля неї з відром стоїть 71-річна Надія Помийницька.

– У мене чоловік зимою помер, то тут таке болото було, що проїхати не можна. Ми його кіньми через ліс везли. Тільки дощ піде – ми од світу віддрізані. Ні в магазин за хлібом, ні на базар. Таке болото, що ноги не витягнеш, там попід ліс – то в пояс. Ідеш весь у грязюці, з ніг до голови.

– Як замете чи заллє, то й до криниці вийти не можемо, – плаче Надія Михайлівна. – Скільки з нас знущатися можна?

Неподалік біля двору рве вишні 38-річна Вікторія Ткачук із 13-річною донькою Ганною.

– Дитина в ризових чоботах ходить, доки сніг не впаде, – скаржиться. – На зиму по дві пари чобіт купляємо, бо через болото рвуться.

Дорогою до лісу підводою їде 53-річний Василь Гніденко:

– Я 10 років покійників кіньми вожу. Люди просять, то як не помогти. Було таке, що й пхали підводу. От моя Бейджа яка висока, а калабатини тут такі, що їй до живота. То як людині пройти?

Місцеві розповідають, що найбільше дорогу розбивають лісовози.

– Щоб їх зупинити, ми навіть дорогу перекривали, – говорить 48-річна Галина Кравець. – Приїхало керівництво села і ті, хто ліс возять. Пообіцяли зробить. Але так і досі стоїть. От у мене худоба. Треба завезти восени соломи, жому. Водії як чують, що треба їхати до нас, зразу відмовляються. Бо машина застряне і треба шукати, чим її витягти. Не може проїхати і «швидка». У мене взимку захворів онук, температура 40. А «швидка» приїхала і стоїть – кажуть, ми до вас заїхати не можемо. У дитини температура, на руках по болоті несли.

Сільський голова Володимир Молоченков розказує, що замість дороги на Колгоспній зроблять освітлення:

– Ми зробили 300 метрів дороги. Що ближче до центру, бо тут було більше скарг від людей. У цьому році грошей на ремонт доріг більше не передбачено. У наступному році зробимо ще частину Колгоспної.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100