Під головуванням керівника Черкаської обласної прокуратури відбулася координаційна нарада щодо стану протидії злочинності у сфері використання бюджетних коштів, повідомляє пресслужба прокуратури.

IMGP9601

У п’ятницю, 18 грудня у Черкаській обласній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії кримінальній протиправності у сфері використання бюджетних коштів, у тому числі виділених на будівництво, ремонт і утримання автомобільних доріг, а також на запобігання виникненню і поширенню хвороби, спричиненої коронавірусом (COVID-19), за підсумками роботи у 2020 році.

У заході, який проводився з дотриманням карантинних вимог, взяли участь керівники Головного управління Національної поліції в області, Управління Служби безпеки України в Черкаській області, Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області, Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Нацполіції України, керівники місцевих прокуратур, начальники територіальних підрозділів поліції, а також представники засобів масової інформації, які були присутні під час вступного слова керівника відомства.

Відкриваючи нараду, керівник обласної прокуратури Олександр Воронін відзначив, що «захист від протиправних посягань економічних інтересів держави упродовж останніх років завжди був одним із пріоритетних у діяльності правоохоронних органів. В умовах складних соціально-політичних процесів у державі, завдяки заходам, вжитим органами прокуратури та правоохоронними органами області, упродовж поточного року вдалося досягти певних результатів у роботі з протидії правопорушенням у бюджетній сфері, зокрема увага приділялася додержанню законності при використанні бюджетних коштів, виділених на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг, а також коштів, виділених на боротьбу з COVID-2019».

Так, до суду скеровано 100 обвинувальних актів за фактами спричинення збитків державному і місцевим бюджетам на загальну суму понад 36 млн грн, у тому числі викрито 3 організовані групи, які вчиняли злочини в цій сфері.

Водночас, незважаючи на деякі позитивні тенденції на вказаному напрямі, керівник обласної прокуратури наголосив, що «системна робота правоохоронних органів з протидії зловживанням у бюджетній сфері та повернення незаконно витрачених коштів має бути продовжена з урахуванням вимог сьогодення».

Також Олександр Воронін поінформував учасників наради про результати розслідування в кримінальних провадженнях за фактами незаконного витрачання бюджетних коштів, що набули значного суспільного значення, зокрема розпочатих за матеріалами ЗМІ, та подякував медійникам за  співпрацю, а також приділений заходу час.

Своє бачення у взаємодії та вирішенні піднятих проблемних питань висловили керівники правоохоронних органів області.

Із врахуванням висловлених пропозицій, за результатами координаційної наради розроблено комплекс узгоджених заходів, спрямованих на підвищення ефективності протидії кримінальній протиправності у зазначеній сфері.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Леон 21.12.2020 08:38
Нарада для наради про нараду наради!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Бувший 21.12.2020 00:03
Провели нараду і порахували,скіл ьки відмитого бюджетного бабла пройшла в кішені ділків мімо прокурорських. Це для них повна катастрофа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 юзр 20.12.2020 19:21
ну і кого посадили за 2020???? невже нікого??((
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100