КП «Черкасиводоканал» проводить заміну насосного обладнання на двох головних та семи районних КНС у рамках інвестиційного проекту «Модернізація водопровідних та каналізаційних насосних станцій». Таким чином триває освоєння коштів кредиту Світового банку.


– Ефект від втілення проекту для міста загалом та комунального підприємства зокрема насправді колосальний, – говорить директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко. – Насоси, які до цього часу експлуатувались, вже повністю відпрацювали свій ресурс. Тож проведення реконструкції дозволить нам отримати енергозберігаючий ефект, зменшити експлуатаційні витрати та поліпшити умови роботи.

На сьогодні на двох головних каналізаційних станціях проведено заміну чотирьох насосних агрегатів. На ГКНС-1 встановлено два нових насоси та триває монтаж аварійного. На іншій головній каналізаційній станції (ГКНС-2) з чотирьох насосних агрегатів, які підлягають заміні, вже змонтовано два нових та здійснюється установка аварійного.

Відбувається заміна насосного обладнання і на семи районних КНС. Загалом там заплановано провести заміну чотирнадцяти насосів, з них сім вже встановлено та введено в дію, повідомляє прес-служба «Черкасиводоканалу».

На  каналізаційних станціях встановлені сучасні автоматизовані системи управління, які дозволяють плавно регулювати режим роботи насосних агрегатів залежно від кількості стоків, які надходять. У процесі комплексних випробувань нового обладнання спостерігається тенденція зниження витрат електроенергії.

Одним із найважливіших результатів впровадження проекту є значна економія експлуатаційних витрат та витрат на енергоносії.

За словами Сергія Овчаренка, вже сьогодні є позитивні результати в цьому напрямку. Заміна насосних агрегатів значно зменшить енергоспоживання та збільшить коефіцієнт корисної дії насосного обладнання із 86-88% до 90-93%, що дозволить знизити темпи зростання тарифів на послуги і сприятиме покращенню умов роботи підприємства. Адже енергоспоживання є найбільш затратною статтею в собівартості послуг водопостачання та водовідведення.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100