Депутат Черкаської міськради від «Слуги народу» Василь Мойсієнко під час сьогоднішньої сесії ради повідомив, що отримав звернення від громадян, котрі працювали на ВАТ «Черкаське хімволокно», яке припинило свою роботу у 2008 році (нині продовжує працювали лише відокремлений підрозділ цього ВАТ – «Черкаська ТЕЦ»).

Мосієнко

Працівники поінформували депутата, що звертаються до Пенсійного фонду України щодо оформлення пенсії на пільгових умовах, проте вони не можуть реалізувати своє законне право за браком документального підтвердження.

«Згідно з чинним законодавством України, документи з кадрових питань підлягають зберіганню на підприємстві, до його ліквідації чи припинення юридичної особи у разі банкрутства, мають бути передані до архіву» - зазначив депутат. Під час проведення додаткового вивчення вдалось встановити, що розпорядником архівних документів за договором був директор ТОВ «АРХ-сервіс» Щербков Михайло Анатолійович, а нині Борзяк Вікторія Антонівна, котра пояснила, що документи не систематизовано у зв’язку з відсутністю приміщення.

Василь Мойсієнко звернувся до відповідних міських служб із проханням, «по-перше, вивчати умови та систематизації кадрової документації  ліквідованого ВАТ «Черкаське хімволокно». По-друге, розглянути можливість виділення для ТОВ «Арх-сервіс» приміщення для зберігання кадрової документації працівників ліквідованого підприємства. По-третє, створити належні умови та упорядкувати кадрову документацію для видачі архівних довідок про страховий стаж працівників».

Світлана Сімоненко

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Дакар 12.03.2021 10:39
можливість виділення для ТОВ «Арх-сервіс» приміщення для зберігання кадрової документації працівників ліквідованого підприємства

А чому цим питанням не може зайнятися і забезпечити зберігання документів: відокремлений підрозділ цього ВАТ – «Черкаська ТЕЦ» :o :-? :sigh: :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Зінченко 11.03.2021 20:21
навіть набагато менші ліквідовані підприємства зберегли свої архіви і вони доступні, а тут величезне підприємство, тисячі працівників і так з ними обійшлися...гарна турбота про виборців..............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Зоя 11.03.2021 18:33
Поддерживаю!!зн ала на лицо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Сидоров 11.03.2021 18:06
Нехай не надіються роботяги. Пенсію їм начислять по мінімуму, така зараз політика. Тисяч по 3-4 кинуть, радійте ще. Маю 43 роки стажу . Пенсія 3 тис. Шоб ви здохли , чиновники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100