12 355 пацієнтів, із яких 40% – жителі сіл, звернулися за допомогою до диспансерно-поліклінічного відділення Черкаського обласного кардіоцентру ЧОР. Стаціонарне лікування отримали 3 241 пацієнт.

162350171_213122630603905_3049714451527177573_o

Про це повідомили під час підсумкової медичної ради в комунальному закладі, інформують у виконавчому апараті облради.

Очільниця центру та голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Журба подякувала колективу за роботу та зазначила, що попри пандемію коронавірусу показники роботи медичного закладу за минулий рік досить високі.

Торік у Черкаському обласному кардіологічному центрі запроваджені та успішно виконуються всі види оперативних втручань на серці для дорослих. У 2020 році загальна кількість хірургічних втручань на серці становила 1 426. Стабільно високою залишається кількість операцій на «відкритому» серці, у 2020 році їх провели 265. Також торік виконали 932 стентування коронарних артерій.

За даними Асоціації серцево-судинних хірургів України, у 2020 році Черкаський кардіоцентр посів друге рангове місце в Україні із аорто-коронарного шунтування (АКШ), ІІ місце  зі стентування коронарних артерій, ІІІ − із лікування інфекційного ендокардиту і IV місце із оперативних втручань на аорті.

Усі хворі області з блокадами серця спрямовуються до кардіологічного центру, де їм проводять імплантації штучних водіїв ритму. У 2020 році у відділенні електрофізіологічних досліджень серця 230 хворим проведено імплантацій штучних водіїв ритму, із них 43 − в ургентному порядку.

Протягом 2020 року 53% усіх зареєстрованих випадків інфаркту міокарду області були госпіталізовані та отримали лікування в Черкаському обласному кардіологічному центрі. У Всеукраїнському реєстрі за 2019 рік заклад посів перше рангове місце в Україні за обсягами та якістю лікування інфаркту міокарда. Використання сучасних технологій дало змогу зменшити летальність при інфаркті міокарду, яка у 2020 році становила 7,9% (в Україні у 2019 – 13,4).

У Черкаському кардіоцентрі працює високопрофесійний колектив. Серед атестованих лікарів 92% мають вищі та І категорії, серед середнього медичного персоналу – 90%.

Найближчим часом у кардіоцентрі планують:

- завершення реконструкції корпусу №2;

Нагадаємо, що з обласного бюджету  понад 2 млн грн спрямують на співфінансування реконструкції приймального відділення другого корпусу, яка реалізовуватиметься коштом ДФРР.

- Приріст обсягів високоспеціалізованої стаціонарної та амбулаторно-поліклінічної допомоги хворим;

- зростання обсягів хірургічної реваскуляризації при гострому інфаркті міокарду;

- збільшення кількості стентувань, операцій на відкритому серці, імплантації електрокардіостимуляторів;

- запровадження нових видів оперативних втручань, трансплантації серця;

- покращення матеріально-технічної бази закладу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Главное в лечении 22.03.2021 10:55
Что за все эти услуги люди не заплатили вообще ни копейки. Что значит страховая медицина. Все отчисления в больничную кассу не только вернулись для них в самый нужный момент, но и даже в большем обьёме.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100