Днями перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко за дорученням голови обласної ради Анатолія Підгорного вивчав діяльність Канівської санаторної школи.

касан22

Про це повідомляють у виконавчому апараті облради.

Нагадаємо, торік виникла загроза закриття низки санаторних шкіл-інтернатів та інших подібних закладів області. У зв'язку з колізіями чинного законодавства України та вимогами європейського законодавства щодо тлумачення терміну «інтернат».

Неодноразово свою позицію на підтримку діяльності санаторних шкіл висловлював голова обласної ради Анатолій Підгорний. Було знайдено тимчасове рішення, ці заклади працюють, але все одно є низка проблем, які треба врегулювати на загальнонаціональному рівні.

19 лютого 2021 року депутати Черкаської обласної ради на сесії одностайно ухвалили звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України щодо подальшого функціонування санаторних шкіл.

Відвідуючи Канівську санаторну школу, Роман Сущенко зустрівся з директором закладу Сергієм Гринцем, ознайомився з особливостями роботи школи, обладнанням, матеріально-лікувальною базою, поспілкувався з колективом, дізнався з перших вуст про успіхи, проблеми та плани на перспективу.

«Канівська санаторна школа – комунальний заклад Черкаської обласної ради, – унікальна тим, що, окрім знань, забезпечує ефективним лікуванням дітей із захворюваннями системи травлення. Заснована вона була у 1962 році, – зазначає Роман Сущенко. – У закладі лікується і навчається близько 300 вихованців. Частина з них безпосередньо проживає тут у період навчального року. У зв'язку з коронавірусом зараз діти навчаються дистанційно. Такий заклад має працювати і надалі».

За час існування школа пройшла реорганізацію. У 1988 році була перетворена в середню загальноосвітню школу-інтернат для дітей-сиріт і дітей, які залишились без піклування батьків. А в 2014 році відповідно до рішення Черкаської обласної ради реорганізовано в Канівську загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради (для дітей із неспецифічними хворобами органів травлення).

кас33

реклама

Коментарі  

 
-4 #1 Леон 30.03.2021 06:57
Санаторні школи не потрібні,так ніколи не було зворих дітей.Ще з радянських часів,там перебували діти чиновників та забезпечених дітей заради комфорту та гарного харчування.
А гвалт підняти колективу на 'захист'
Своїх ідеальних умов роботи-то запросто!
А очільники ведуться як телята!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100