До редакції «Прочерку» звернулися жителі Черкас, які занепокоєні технічним станом димової труби припортової котельні.

1621341610838

На трубі відсутні попереджувальні вогні. На думку авторів звернення, це може бути небезпечним для літальних апаратів, котрі можуть наштовхнутися на неї вночі або вдень при поганій видимості. Вважаючи відсутність попереджувальних вогнів серйозним порушенням правил безпеки, автори звернення висловлюють сумнів у тому, чи взагалі котельня утримується в належному технічному стані.

Нагадаємо, «Прочерк» уже порушував тему попереджувальних вогнів на припортовій котельні цьогоріч у лютому. У відповідь на наш запит до відокремленого підприємства «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно», яке користується котельнею, «Прочерку» повідомили, що, справді, наразі система освітлення димової труби Припортової котельні Черкаської ТЕЦ потребує модернізації.

«Черкаська ТЕЦ є ліцензіатом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. НКРЕКП встановлює тарифи, відповідно до яких, визначається ремонтна та інвестиційна програми підприємства, – заявили на підприємстві. – Ремонт системи освітлення димової труби поданий підприємством до інвестиційної програми ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно» на 2021 рік. Після встановлення нових тарифів НКРЕКП необхідні ремонтні роботи будуть виконані в найближчий час».

Тим часом, занепокоєння технічним станом обладнання «Черкаської ТЕЦ» на Черкащині висловлювалося й на офіційному рівні. Так, попередній очільник ОДА Сергій Сергійчук вважав, що воно «фактично експлуатується і виснажується лише задля отримання прибутку», а депутат Черкаської міськради Юрій Котолуп наголошував, що «обладнання зношується, а в його модернізацію кошти не вкладаються, хоча ця необхідність системно зазначається у кожній новій пропозиції підняти тарифи». Тим часом, на ТЕЦ ці заяви розцінили як «спробу дестабілізувати діяльність підприємства».

На запит «Прочерку» директор з капітального будівництва ПРАТ «Черкаське хімволокно» М.Б. Кушнарьов повідомив, що, згідно з нормативним документом Мінпалевоенерго України «Технічна експлуатація електричних станцій і мереж. Правила», димові труби повинні один раз на 5 років бути оглянуті спеціалізованою організацією, для виявлення і усунення ушкоджень і відхилень від параметрів. Ці роботи заплановані на 2021 рік.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Зінченко 18.05.2021 20:57
все зрозуміло- комусь перевірка димової труби, а всім іншим нові тарифина тепло, уявляю які вони будуть................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100