Тестування з англійської мови відбулося у 13 закладах освіти області, розповіла Суспільному проректорка з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Черкаського інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Лісова.

0314260c61cab464

Учасникам тестування намагаються створити комфортні умови.

«Персонал, який працює на пунктах тестування (цьогоріч – 173 педагогічні працівники) пройшли навчання, насамперед свою роботу спрямовують на дотримання технологічних карт і разом з тим — на створення оптимальних, доброзичливих умов для діток, які приїхали до нас. Хочемо щоб вони не хвилювалися, для того, щоб вони прийшли сюди, як в рідну домівку», зазначила відповідальна за ЗНО у Золотоніському окрузі Наталія Строкань.

На вході учасникам перевіряли температуру, а всередині приміщення – документи.

Як зазначила Наталії Строкань, педагоги отримали герметично запаковані пакети із завданнями, які відкривати і закривати дозволено лише при учнях.

«Рівень ЗНО високий, і я думаю, що дітям спеціалізованих шкіл можливо скласти, може і самостійно навіть, але якщо старанно займатися, – вважає вчителька Дмитрівського навчально-виховного комплексу Ольга Кириченко. – Якщо учні із середньої школи, мабуть, непосильно їм буде, тому що занять дві години на тиждень мало для того, щоб опрацювати весь той матеріал по підготовці до ЗНО».

Цьогоріч на Черкащині облаштували 48 пунктів перевірки знань, на них працюватиме 2 тисячі 600 осіб, які допомагатимуть у проведенні заходів. На ЗНО зареєструвалось 10 тисяч 553 абітурієнти.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100