реклама

реклама

На реставрацію будівлі музею Т.Г.Шевченка в Каневі перераховано 13 млн грн Мінрегіонбудом на рахунок Державного казначейства України в Черкаській області, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу Мінрегіонбуду.

За словами міністра регіонального розвитку та будівництва України, заступника голови Оргкомітету з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка Володимира Яцуби, уже є підписаний комплексний графік виконання будівельних робіт, які планують завершити до 20 серпня цього року. Виконуються роботи, а це зовнішнє та внутрішнє опорядження стін, благоустрій прилеглої до музею території, підприємством "Укрреставрація" спільно з інститутом Мінрегіонбуду "УкрНДІпроектреставрація".

На об'єкті, зазначив В.Яцуба, реалізуються проектні рішення архітектора Лариси Скорик, роботам якої конкурсною комісією поставлено найвищу оцінку.

В. Яцуба повідомив, що, окрім музею, роботи ведуться і на об'єкті Успенської церкви і на прилеглій до неї території. "Тут виконано робіт уже на 12 млн грн", - уточнив він.

Керівник Мінрегіонбуду зазначив, що хід виконання реставраційних робіт на об'єктах Шевченківського національного заповідника у Каневі контролюється особисто Президентом України.

"Переконаний, що під пильним наглядом Президента України роботи будуть завершені вчасно, і українцям, нарешті, не соромно буде за цю загальнонаціональну святиню. Адже, на жаль, останні роки чиновники сюди тільки квіти возили покладати і ніхто з них не здогадався привести до ладу об'єкти заповідника, облаштувати територію та зробити належні дороги в Каневі. Без сумніву, в цьогорічний День незалежності України ви побачите оновлений Шевченківський заповідник", - сказав В. Яцуба.

Джерело : «УКРІНФОРМ»


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100