У Черкасах, у сквері за обласною радою 3 липня встановили білий рояль. Потішити живою музикою черкащан взялося КП «Дирекція парків» з ініціативи міського голови Сергія Одарича, інформує «Газета по-українськи».

Виготовили каркас музичного інструменту черкаські інженери заводу «Темп», а обшивали рояль композитом місцеві скульптори та дизайнери.

О 17.50 у сквері біля фонтану близько 30 осіб зібралися, щоб почути перші акорди з новинки. Йдуть останні налаштування. Рояль стоїть на сцені-подіумі. На інструменті красується напис «Черкащина». Каркас розміром класичного роялю, звук же видобуватимуть з електропіаніно.

О 18.00 за рояль сідає місцевий музикант. Починає грати класичні мелодії. Час від часу йому аплодують.

«Ми почули здалеку й зайшли. Дуже заворожує, аж мороз по шкірі», - каже 71-річна Лідія Петрівна.

Людей у сквері стає більше. Займають місця в холодку і біля фонтану. На вулиці шалена спека, більше 30 градусів. Багато зібралось і молоді.

«Дуже хороша ідея. Я люблю класичну музику і буду сюди приходити на кожен концерт», - каже Настя, 16 років. Телефонує подрузі і пропонує їй прийти й послухати музику.

«Це ж не рояль. Це електронна музика. Я ж не глухий. Але і ця річ потрібна, тим паче молоде покоління виросло на такому інструменті», -говорить 66-річний черкасець Євген Зборовський другові, прислухаючись до музики.

Послухати музику прийшов і міський голова Сергій Одарич. Каже, що білий рояль мав уже давно з'явитися в сквері.

«Я в 56-й раз нагримав і сказав, що якщо рояль не буде грати до серпня – то я буду міняти кадри. У першу чергу, на директора КП «Дирекція парків» Олександра Радуцького, бо йому це завдання ставилося ще три роки тому. От він і з'явився», – зазначив мер.

«Для мене є принциповим, щоб на наших майданах почала з'являтися жива музика. Це може бути класика, може бути реп, просто гітара. Я це відчув, коли вперше потрапив у Відень. Там кожних 50 метрів потрапляєш у різну музику. Віднем нам не стати, але хоч трохи наблизитись і заповнити місто музикою хотілося б. Мені б хотілось, щоб будь-який музикант міг прийти і зіграти, а громада буде йому настільки вдячна, щоб він міг і на цьому заробляти. Це нормальна практика, в тому ж Відні. Стоїть той самий футляр від скрипки і кожен може фінансово підтримати виконавця», - додав Одарич.

Концерти планують робити в п'ятницю, суботу, неділю, а потім, можливо, рояль буде грати кожного вечора до 21-ї чи до 22-ї години, щоб не створювати дискомфорт для людей, які живуть поруч.

Електропіаніно вийматимуть із корпусу після концертів. Рояль стоятиме в сквері аж до холодів.

реклама

Коментарі  

 
0 #9 rudganich 26.09.2012 10:31
Ну причем здесь дороги....Рояль в кустах в центре и Крещатик почти готов...По-нему вполне можно ездить, а все остальное неважно...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 Сергей Олегович 06.08.2012 12:47
Сбылась мечта идиота: наконец есть в Черкассах белый рояль.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 111 05.08.2012 10:22
Цитую Оксана:
Уважаемый пан Одарыч! Рояль то стоит и играет, но дороги ужасные, как же к нему доехать? Наверное за границей где вы были таких дорог и в помине нет?

На минулому тижні повернувся з Криму.Туди і назад їздив автобусом.
ШАНОВНІ! В Черкасах та області най...ші дороги :eek: Ніде так влада не "працює" як у нас :sigh: Під Алуштою зрізався такий асфальт, по якому б Черкащани їздили із задоволенням!А наступного дня там лежав вже новенький.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Сергій з Кривалівки 04.08.2012 22:25
Вони деякі дороги відфрезерували, а асфальт будуть класти тоді, коли дощі підуть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 вася 04.08.2012 21:19
опять пресловутый украинский копипаст :P обидно, товаришчи)))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Оксана Колісник 04.08.2012 19:09
Цитую Варвара:
Дороги, відсутність гарячої води та багато інших проблем є і їх треба вирішувати... людям потрібні позитивні емоції.
Колись була свідком цікавої сцени за участю артистів нашого Черкаського народного хору і... скажу так, людини тоді при посаді і впливі. То ж поїхали наші артисти до Канева, де той діяч тоді також знаходився. Зарплати тоді затримували місяцями... Словом - ситуація - ахівська. Підійшов посадовець до хористів - змучених у костюмах вже линялих і перештопаних - діло було на оглядовому майданчику Тарасової гори, під могилою Т.Г.Шевченка. Ну і співаки "рвонули" "Реве та стогне". Потім трохи розповіли йому, він у відповідь, зрозуміло, що "труднощі, економіка тільки починає виходити з кризи, треба спродіватися" і т.п. І завершив свій спіч: "Ну як грошей немає, то давайте хоч разом сфотографуємося ". Втиснувся в хорові лінії, взяів попід руки хористок і сонячно, гарно, фотогенічно запосміхався... "Позитивні емоції", кажете...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Чирадо 04.08.2012 19:05
Я б цей рояль натягнув би на вуха тим безруким, які ніяк не повернуть Митниці гарячу воду!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Варвара 04.08.2012 18:58
Дороги, відсутність гарячої води та багато інших проблем є і їх треба вирішувати. Але такі заходи теж повинні бути, людям потрібні позитивні емоції.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Оксана 04.08.2012 18:04
Уважаемый пан Одарыч! Рояль то стоит и играет, но дороги ужасные, как же к нему доехать? Наверное за границей где вы были таких дорог и в помине нет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100