У січні–червні 2021р. розмір середньої номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (із кількістю працюючих 10 осіб і більше) Черкаської області порівняно з відповідним періодом 2020р. збільшився на 23,3% і становив 11435 грн.

ilyustratyvne-foto_large


Про це повідомляє Головне управління статистики в Черкаській області.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносилися державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування, фінансова та страхова діяльність, а серед промислових видів діяльності – виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції, виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,2–2,3 разу.

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався в діяльності у сфері творчості, мистецтва та розваг, в установах поштової та кур’єрської діяльності, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів і не перевищував 62% від середнього рівня по економіці.

Індекс реальної заробітної плати (з урахуванням змін споживчих цін) у січні–червні 2021р. порівняно з січнем–червнем 2020р. становив 112,3%.

Cума заборгованості з виплати заробітної плати (дані наведено по юридичних особах, активних на початок року, із урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) протягом червня 2021р. збільшилась на 521,3 тис.грн або на 1,2% і на 1 липня 2021р. становила 42,5 млн.грн. Серед видів економічної діяльності найвагоміше збільшення суми невиплаченої заробітної плати спостерігалося у складському господарстві та допоміжній діяльності у сфері транспорту (на 1,4 млн.грн), державному управлінні й обороні; обов'язковому соціальному страхуванні (на 351,9 тис.грн).

Протягом червня 2021р. утворилася заборгованість із виплати заробітної плати у сфері охорони здоров’я (714,5 тис.грн).

Проте зменшилась сума боргу з виплати заробітної плати у виробництві електричного устатковання (на 1,8 млн.грн), ліквідована заборгованість у виробництві автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, інших транспортних засобів (284,4 тис.грн).

Кількість працівників, які вчасно не отримали заробітну плату на 1 липня 2021р., становила 2,3 тис. осіб, або 1,2% від середньооблікової кількості штатних працівників, зайнятих в економіці. Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому 18,2 тис.грн, що в 1,5 раза перевищує середню заробітну плату за червень 2021р.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 stas 07.08.2021 18:19
11,5 тис.-мрія вчителя зі стажем менше 20 р...А й більше також є таке. Продачині...медики середньої ланки,а й не тільки -моіють про таке. Військові? Нацполіція? Про роботяг не кажу. Тож здогадайтесь-а хто так підтягує оту середню?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100