реклама

реклама

Одна з найбільших проблем виборчої кампанії – підкуп виборців. «Заплативши» за голос і отримавши перемогу, політики враз забувають про обіцянки і вже наступні роки своєї каденції просто зневажають виборців. Так вважає кандидат в народні депутати України Сергій Блажевич. На прес-конференції, що відбулася 14 серпня в експертному клубі, він представив власну передвиборну програму. А також розповів про головні напрямки роботи як майбутнього народного обранця по виборчому округу № 196.


І хоч по цьому округу у пана Сергія – досить потужні за фінансовими можливостями опоненти, молодий політик запевняє: конкуренції він не боїться. Бо якраз і ставить перед собою мету: переконати людей, що не варто продавати свій голос, а варто рухатися до змін в країні.

– Я не можу витрачати мільйони на виборчу кампанію, бо в мене їх просто немає. Я не буду купувати голоси, натомість ітиму до людей і розмовлятиму з усіма, до кого зможу прийти. Люди повинні розуміти, що вибори – це питання майбутнього. Чи вони підуть до феодалізму, де, купивши їхні голоси, людина робитиме все, що захоче, чи питання змін. Бо насправді, за кожні 5 років країна робить значні кроки на шляху до деградації, – каже Сергій Блажевич.

Кандидат розповів: у політику він прийшов завдяки участі  в телевізійному проекті народного голосування партії «Україна – Вперед!» - «Народний список»,  де його підтримали глядачі. Саме партія Наталії Королевської дала змогу зробити перший крок, тож від неї він і висувається. Каже: лідер партії запропонувала йому йти за списком, але він відмовився від прохідного місця і зареєструвався кандидатом у депутати по 196 мажоритарному округу.

– Я не був впевнений, що заслужив це місце в списку. Політик – це людина, яка має мислити масштабами людей. Той, хто проходить через мажоритарний округ, може сказати, що за ним стоять люди. Оскільки я не звик шукати легкі шляхи, то я вирішив не йти по списку. Так, я можу програти. Але якщо я виграю, то буду реальною людиною, за мною стоятимуть люди, які віритимуть, що я зможу щось змінити, – каже пан Сергій.

Ті перші ініціативи, які він започаткував на окрузі, працюватимуть на постійній основі. Наприклад, громадські приймальні, де люди можуть безкоштовно отримати юридичні консультації.

Балотуватися по округу на Черкащині прийняв рішення, зокрема, і тому, що його родина походить звідси, зі Шполянщини.

– Столиця ніби й ближче, але там менше реальних проблем. На Черкащині ж є нагальні питання, котрі потребують першочергового вирішення. Це і низька заробітна плата, і гірша демографічна ситуація, важкий стан невеликих фермерських господарств, неправомірна монополізація землі, зрештою, безробіття, – коментує Сергій Блажевич. – Саме тому в програмі пріоритетний напрямок – це розвиток бізнесу, який забезпечить створення нових робочих місць.

Загалом, як окреслив пан Сергій, у його роботі домінуватимуть два напрямки: це питання землі, зокрема, продовження мораторію на її продаж, недопущення зниження оціночної вартості тощо. А також – так звані «технічні» питання, які полегшують життя людей і унеможливлюють корупційні дії.

– Наприклад, питання «відкритого Уряду». Всі процедури з документами настільки забюрократизовані, що прості люди просто не мають ніякого доступу. Чому б не запровадити таку систему, завдяки якій у сільраді можна отримати будь-яку довідку? Також – проблема персоніфікованого голосування. Наша компанія розробляла новий проект системи «рада», вивчала досвід за кордоном з метою створення такої системи, яка б гарантувала  персоніфіковане голосування. Ви думаєте, хтось її зробив? Ні! – каже кандидат. – Тому такі кроки я буду першочергово реалізовувати у Парламенті.

реклама

Коментарі  

 
+1 #8 Патріот 18.08.2012 17:55
Цитую Laska:
Почему все так напали на человека? Может он действительно верит в то, что говорит.

Якщо він і справді відмовився від прохідного місця, то певно вірить.
І здається, не багатій, інакше б уже про це написали.
Надіюся, що людина і справді хоче чесно перемогти та змінити ситуацію в країні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Laska 18.08.2012 10:44
Почему все так напали на человека? Может он действительно верит в то, что говорит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 КВУ 17.08.2012 11:07
Він не буде купувати голоси,а буде ними торгувати))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Правдоруб 16.08.2012 00:59
Есчо один оборотень, который если случится чудо и он пролезет в ВерховнуЗраду побежит просится к рыгионам в прислужники!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 землячок 15.08.2012 15:02
прийняв рішення, зокрема, і тому, що його родина походить звідси, зі Шполянщини.Я просльозився і готовий блаблабласувати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Циникус 15.08.2012 13:42
Зачем голоса покупать, если можно покупать комиссии и бюллетени? Всё правильно сказал.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Українець 15.08.2012 10:23
...................Я не буду купувати голоси.Це за мене зробить мій друг Нак................Виручку поділимо..........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Nikotin 15.08.2012 10:19
Правильно, необхідно запровадити різного роду електронні системи, виграти тендер на її розроблення та встановлення, і відразу стать мільярдером, чого тягти кота за ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100