9 кримінальних проваджень, у яких постраждалими виступали журналісти Черкащини, перебувало на контролі в обласній прокуратурі. З них чотири з різних обставин закрито, розслідування ще чотирьох триває, одну справу скеровано до суду.

1632922873640

Про це йшлося під час сьогоднішньої зустрічі з журналістами першого заступника керівника Черкаської обласної прокуратури Остапа Сидора, прокурорів та заступника начальника ГУНП в Черкаській області – начальника слідчого управління Євгена Рогачова.

Зрозуміло, що найбільше журналістів і громадськість цікавить розслідування вбивства Вадима Комарова. Проте, попри зусилля правоохоронців, результату, «який найближчим часом привів би до розкриття злочину», наразі немає.

– На жаль, Черкаси залишаються єдиним обласним центром, де досі не діє система відеоспостереження «Безпечне місто», – зазначив Євген Рогачов. – Зараз, коли ми розслідуємо вбивство підприємця Михайла Козлова, з’явилося відчуття дежавю. Наші працівники знову бігають із флешками, просячи власників довколишніх камер спостереження поділитися відеозаписами.

До суду передано справу про побиття на робочому місці журналіста ТРК «Антена» Валерія Воротника.

Тривають розслідування: вбивства Вадима Комарова, пошкодження автівки журналіста «Про все» Олександра Носенка, крадіжки диктофона корсунської журналістки Галини Добровольської під час сесії Корсунь-Шевченківської міської ради (щоправда, за інформацією поліції, на відео сесії злочин не зафіксовано і свідків немає). Також розслідується побиття у 2014 році на черкаській дамбі беркутівцями фотожурналіста Ігоря Єфімова. Проте, міліціонер, який побив журналіста, був у шоломі, як і його колеги, тому встановити, хто саме підняв руку на Ігоря, наразі неможливо. Фігурантам справи запропоновано пройти перевірку на поліграфі, але більшість із них від цього відмовилась. Встановлено командира підрозділу, але справу проти нього закрито за терміном давності.

Щодо вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка, цьогоріч у липні Верховний суд України передав справу про вбивство до Дарницького районного суду Києва, обвинувачення здійснює офіс Генерального прокурора.

Крім того, ще чотири справи було закрито з різних обставин за відсутністю складу злочину.

Учасники пресконференції закликали журналістів у разі вчинення проти них злочинів або коли їм відомо про злочини, звертатися до правоохоронних органів.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Віктор 30.09.2021 08:14
Для цирку ім.Шифіра залучили іноземців, але у випадку показового вбивства Комарова це навіть не розглядається т.я. ланцюжок зв'язків смикне і очільників з керманичами.
З тої ж причини не встановлена і винагорода за інформацію.
Це не розслідування а пилюка у вічі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Каркар 29.09.2021 19:28
> Фігурантам справи запропоновано пройти перевірку на поліграфі,

Це у нашої поліції тепер поліграф - засіб ведення слідства? А віночки на воду поліція ше не пускає? Куди попливе віночок - в тій стороні зловмисників і шукати. Така ж точність буде, як і у поліграфа, а то і краще.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100